Starka USA-siffror

Konjunktur Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin i USA steg till den högsta nivån sedan april 2009 och indexet över näringslivet i Philadelphia visar på en betydligt starkare ekonomisk aktivitet i näringslivet.

Ett snabbestimat över inköpschefsindex för tillverkningsindustrin i USA från Markit steg till 58,0 i augusti, från 55,8 i juli, rapporterar Reuters. Det var den högsta nivån sedan april 2009.

Väntat var ett index på 55,7 enligt Bloomberg News prognosenkät.

Tim Moore, seniorekonom vid Markit, noterade i en kommentar att augustiundersökningen ger ytterligare bevis för ett fortsatt robust tillväxtmomentum i tillverkningsindustrin under det tredje kvartalet.

Han sade att en starkare sysselsättningstillväxt var en nyckelfaktor bakom uppgången och att exportförsäljningen nu äntligen visar tecken på förbättring.

Philadelphia Federal Reserves månatliga index visar på en starkare ekonomisk aktivitet i näringslivet i augusti, jämfört med månaden före.

Indexet steg till 28,0 från 23,9 föregående månad. Analytikerna hade räknat med ett index på 19,7 i augusti, enligt Bloomberg News snittprognos.

Den regionala centralbanken ställer varje månad ett antal frågor om ekonomin till 150 producenter i regionen. Svaren vägs sedan samman i ett antal index.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -