Carnegie Kinafond breddar sig

Fonder För att ta del av tillväxten i Sydostasien breddas investeringsfokuset för Carnegie Kina. Fonden byter samtidigt namn till Carnegie Asia.

Carnegie Fonder ser en fortsatt mycket stor potential inte bara i Kina, utan också i övriga Asien. Där bor nästan halva jordens befolkning, och där finns några av världens mest spännande och expansiva företag. Därför justeras Carnegie Kinafonds investeringsmandat och fonden byter namn till Carnegie Asia.

Lanseringen innebär en ny inriktning, från att vara fokuserad på Kina, investerar Carnegie Asia även på andra spännande sydostasiatiska marknader. Länder som Thailand, Filippinerna, Indonesien och Vietnam kompletterar det numera mer etablerade Kina. Målsättningen är att skapa en fond som också tar till vara på den framtida ekonomiska tillväxt och utveckling som förväntas ske i den sydostasiatiska regionen.

Gunnar Påhlson, med 25 års erfarenhet av investeringar på de asiatiska marknaderna, kommer även fortsättningsvis att aktivt förvalta fonden.

”Det finns en fantastisk dynamik i Asien. Överallt finns en vilja att växa och expandera på ett sätt som man inte kan föreställa sig om man inte har varit där”, säger Gunnar Påhlson.

Bakom utvecklingen ligger bland annat en oerhört gynnsam demografi. Med undantag för Kina har snart sagt samtliga länder i Asien en ung befolkning som i rask takt går genom faserna utbildning, arbete, konsumtion och den får en allt större medelklass.

”Enbart den inhemska konsumtionen i dessa länder har potential att driva tillväxten för hela Asien. Lägg till fortsatt outsourcing från väst, allt större utländska direktinvesteringar samt enorma investeringar i infrastruktur och du får potentialen i de cirka 30 företag Carnegie Asia investerar i”, säger Gunnar Påhlson.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -