Köpsignal i flygbolag

Teknisk analys Veckans köpsignaler hittar vi i ett flygbolag och ett investmentbolag. En jätte inom konsumentsektorn har däremot fått en säljsignal.

OMX Stockholm 30

OMXS30 sjönk med drygt 1 procent under den senaste veckan. Index rör sig alltjämt i en stigande trend sedan 2012 och vidare rörelser innanför den indikeras.

På kort sikt finns stöd vid 1 356 punkter och motstånd vid 1 376 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. Vid brott upp är uppsidan stor utan ytterligare motstånd. Vid brott ned finns ytterligare stöd vid 1 330 och 1 256 punkter.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

SAS

SAS har brutit den stigande trenden, vilket indikerar mer horisontella rörelser. En horisontell trend indikerar att marknaden är i balans. Nyheter och kortsiktiga impulser gör att aktien pendlar på kort sikt medan den håller sig nära en långsiktig jämviktsnivå.

Aktien ligger nära stöden vid 14,70 och 14 kronor, vilket kan ge en reaktion upp. Uppsidan är relativt stor med motstånd först vid 16,50 kronor på kort sikt och 25 kronor på medellång sikt.

Definitionen av stöd innebär att fler och fler köpare kommer fram ju närmare kursen ligger stödet. Om man vill köpa kan det därmed vara gynnsamt att lägga en köporder precis ovanför stödet. Var uppmärksam på att brott ned genom stöd kommer att utlösa en säljsignal.

Volatilitetsrisken är hög. Positiv volymutveckling den senaste veckan, med hög omsättning när aktien stiger, indikerar att en reaktion upp kan komma. Hög volym på uppgång och låg volym på nedgång indikerar att optimismen är ökande.

Investtechs rekommendation: Köp

Industrivärden C

Industrivärden sjönk efter måndagens rapport. Aktien rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien rör sig mellan stöd vid 122 kronor och motstånd vid 126 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. Vid brott upp är uppsidan stor. Vid brott ned finns ytterligare stöd vid 115 kronor.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

Swedish Match

Swedish Match rör sig i en fallande trend. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande. Aktien har brutit stödet vid 207 kronor och där finns nu motstånd. Nedsidan är relativt stor med viktiga stödnivåer vid 190-194 kronor.

Negativ volymutveckling bekräftar den senaste veckans nedgång och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgång indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -