Franklin Templeton lanserar nya fonder trots börskris

Fonder Idag lanserar Franklin Templeton fyra nya aktiefonder. Två tillväxtmarknadsfonder, en globalfond och en europeisk fond ska möta kundernas behov.

"Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt utbud av intressanta fonder", säger Patrik Silfverling, försäljningsansvarig i Norden.

När börsen faller brukar många sparare stoppa huvudet i sanden och vänta tills stormen har lagt sig. Bland fondbolagen går också aktiviteten på tomgång. Marknadsföringen går på lågvarv och likaså produktutvecklingen och lanseringar av nya fonder. Men Franklin Templeton går mot strömmen och idag går startskottet för fyra nya fonder.

"Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt utbud av intressanta fonder för den Europeiska och Svenska marknaden. Trots turbulenta tider bibehåller vi fokus på produktutveckling och strävar efter att förutse kommande investeringsbehov", säger Patrik Silfverling, försäljningsansvarig i Norden.

De fyra fonder som nu lanseras ger två investeringsalternativ i de snabbt växande tillväxtmarknaderna, nytänkande inom globalförvaltning och ytterligare en Europafond.

Templeton Asian Smaller Companies Fund investerar i små bolag på den asiatiska aktiemarknaden (exklusive Japan) med ett börsvärde mindre än 2 miljarder USD.

Franklin Templeton motiverar fonden med att Asien fortsätter att visa stabil ekonomisk tillväxt trots den globala konjunkturavmattningen med stigande BNP per capita, en växande medelklass, ökad konsumtion, förbättrat företagsklimat och utveckling av finanssektorn från fortsatta reformer. Med kraftigt ökande utländska valutareserver under det senaste årtiondet i flertalet asiatiska länder, är regionen väl rustad i volatila marknader. Fonden ger en bra exponering i de snabbt växande små bolagen som är positionerade för att dra nytta av den starka utvecklingen i Asien.

Templeton Frontier Markets Fund investerar i de regioner som är framtidens tillväxtmarknader, så kallade, "frontier markets", marknader som ligger utanför de etablerade tillväxtmarknaderna. De nya tillväxtmarknaderna är inte begränsade till en geografisk region, utan investerar globalt med målsättning att investera i aktier med stora tillväxtmöjligheter. Marknader såsom Qatar, Förenade Arab Emiraten och Panama väntas växa betydligt mer än de utvecklade marknaderna framöver.

Båda Templeton fonderna kommer att förvaltas av ett rutinerat tillväxtmarknadsteam under ledning av Dr Mark Mobius.

Franklin World Perspectives Fund är en ny fond inom Franklin Templetons produktutbud. Den drar nytta av bolagets lokala kapitalförvaltare och fokuserar på investeringar i aktier med hög vinsttillväxt. Stephen Dover, fondens förvaltare, kommer att använda sig av top-down analys kombinerat med input från lokala kapitalförvaltare för att styra de strategiska allokeringarna i respektive region. De lokala kapitalförvaltarna är baserade i Calgary, Chennai, Dubai, Frankfurt, San Mateo, San Paulo, Seoul och Tokyo ges fullständig frihet att förvalta sina respektive delportföljer.

Franklin Mutual Euroland Fund investerar i aktier inom euro-området. Fondens förvaltare Philippe Brugère-Trélat har som målsättning att ge investerare god riskjusterad avkastning på lång sikt genom fokusering på undervärderade aktier, distressed securities och arbitrage möjligheter.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -