KAMBI
STABILT KVARTAL UTAN STORA HÄNDELSER – VD (Direkt)

2024-04-24 10:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sportboksleverantören Kambis vd Kristian Nylén beskriver det första kvartalet som stabilt utan några större händelser. Han uppger vidare inget beslut har tagits angående ett eventuellt inträde på gråa marknader, något det har spekulerats i.

Detta i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

"Intäkterna var väl i linje med förväntningarna och kostnaderna var lite lägre så siffrorna blev rätt så bra. Vi har jobbar på rätt bra med vår plattform och har levererat många saker som behövdes för kundavtalen som vi gjorde förra året", säger Kristian Nylén om det första kvartalet.

De lägre kostnaderna är ett resultat av arbetet som gjordes förra året, enligt vd:n.

"Det är väl inget särskilt egentligen utan det är vad vi förväntar oss egentligen", säger han vidare om kostnaderna.

Under Kambis rapportpresentation efter bolagets bokslut i februari uppgav Kristian Nylén att beslutet att enbart verka på reglerade marknader var något han skulle ha gjort annorlunda när han ser tillbaka på sin tid som vd.

Detta ledde till uppföljande frågor om huruvida Kambi kan komma att se över det beslutet till vilket bolaget svarade ja.

"Det får vi återkomma till, men vi ser över om vi ska ha en lite annorlunda hållning", hette det då.

Under onsdagen upprepar Kristian Nylén budskapet.

"Det är klart att vi hela tiden utvärderar hur omvärlden ser på det (gråa marknader reds anm.). Något som är förvånade i mina, och styrelsens, ögon är att andra leverantörer får licenser i, framför allt delstater i USA trots att man tar kunder i gråa och även svarta marknader till viss del", säger han och fortsätter:

"Vi kommer fortsätta att utvärdera det men jag skulle absolut inte tolka det som att jag öppnar några dörrar", säger han.

Känner ni att ni är väl positionerade inför fotbolls-EM och allt som händer i sommar?

"Ja absolut. Vi kommer att ha en fantastisk produkt att erbjuda våra kunder men sedan är det mest en fråga om vad våra kunder gör med sina marknadsföringsinsatser naturligtvis".

Kristian Nylén uppger vidare att Kambi har en förhoppning om att bolagets nya kund Livescore kommer gå live i sin huvudmarknad Storbritannien innan sommaren.

Processen kring vem som ska ersätta Kristian Nylén "tickar på bra", enligt vd:n men hänvisar frågor kring processen till Kambis ordförande Anders Ström.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


Kambi Group Plc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -