På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Oatly Group
Oatly på gång med efterträdare till vd Toni Petersson - WSJ (Finwire)

2022-05-25 07:40

Växtbaserade matproducenten Oatly håller på att förbereda för en efterträdare till vd Toni Petersson. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till personer med insyn i frågan.

Oatly meddelade förr månaden att de anställt Jean-Cristophe Flatin, en veteran inom livsmedelsindustrin. Flatin ses nu som en trolig ersättare för Petersson enligt uppgifterna. De har även anlitat Daniel Ordonez som tidigare jobbat på Danone och Unilever som ny operativ chef. Båda kommer börja på Oatly 1 juni.

Styrelseordförande Eric Melloul sade i ett uttalande att Petersson ledde sökandet för de nya ledarna, detta som en del av Oatlys successionsplaner. Ett vd-byte ska dock inte vara aktuellt just nu enlig ordförande.

Oatly som fallit 80 procent sedan börsdebuten förra året har haft stora problem i produktionen. Styrelsen började förra sommaren prata om successionen inom företaget, där de vill hitta en vd med mer operationell erfarenhet än vad Petersson besitter. Detta för att låta Petersson fokusera på utvecklingen inom företaget.

Företaget har adderat nya personer för att kunna maximera tillväxt och för att expandera produktionen. Petersson har jobbat som vd på Oatly sedan 2012 och äger 1,6 procent av aktierna i bolaget.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Oatly Group AB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -