Swedish Orphan Biovitrum
Sobis läkemedelskandidat för hemofili A får positivt CHMP-utlåtande (Finwire)

2024-04-26 13:43

Läkemedelsbolaget Sobi får ett positivt utlåtande från europeiska läkemedelsmyndighetens kommitté för humanläkemedel CHMP, som rekommenderar godkännande av efanesoctocog alfa för behandling av hemofili A. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beskedet från CHMP beskrivs som en milstolpe inom hemofilivården. Det positiva utlåtandet överlämnas nu till Europeiska kommissionen för beslut om marknadsgodkännande.

Sobi beskriver hemofili A som ett sällsynt, livslångt genetiskt tillstånd där kroppen inte producerar tillräckligt med normalt fungerande faktor VIII, vilket är ett protein som är nödvändigt för blodets koagulation.

"Dagens tillkännagivande markerar en viktig milstolpe inom hemofilivården och för oss ett steg närmare att göra efanesoctocog alfa tillgänglig för patienter i EU. Efanesoctocog alfa upprätthåller höga nivåer av faktor VIII-aktivitet under hela veckan, vilket gör att patienter kan känna sig trygga med det skydd den ger för att förebygga blödningar, hantera kirurgiska ingrepp och stoppa blödningar", säger Lydia Abad-Franch, Head of RDMA och Chief Medical Officer på Sobi.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Swedish Orphan Biovitrum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -