BÖRSEN
NY VECKA VÄNTAS INLEDAS MED STIGANDE KURSER (Direkt)

2022-05-23 08:56

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att öppna klart högre på måndagen.

Asienbörserna handlades åt olika håll på måndagen. I Tokyo steg index medan börserna i Kina gick åt motsatt håll.

USA-börserna hade en svängig fredag. En initial uppgång förbyttes efter en kraftig vändning nedåt. Under den sista handelstimmen återhämtade sig börserna och stängde slutligen kring oförändrade nivåer. Räknat från Stockholmsbörsens stängning steg S&P 500 med 0,8 procent.

Vid cirka klockan 8.50 låg terminerna för de ledande Europabörserna klart på plus. I Frankfurt indikerade terminen en öppning på 1,5 procent och förhandeln i Stockholm hos IG pekade på en liknade uppgång.

På rapportfronten släppte forskningsbolaget Cantargia siffror för det första kvartalet under morgonen. Rörelseresultatet landade på -122 miljoner kronor. Vd Göran Forsberg pekade i vd-ordet på att Canfour-studien valts ut för presentation på cancerkongressen Asco.

Vid fredagens stängning släppte Move About kvartalssiffror. Elbilspoolbolagets tillväxt i det första kvartalet var något lägre än förväntat. Bolaget har beslutat att genomföra ett omfattande åtgärdsprogram. Bolaget meddelande även en riktad emission av konvertibler om 10 miljoner kronor.

På temat kapitalanskaffningar gör forskningsbolaget Xintela en fullt garanterad företrädesemission om 44,6 miljoner kronor. Teckningskursen i emissionerna är 0:25 kronor per aktie där en befintlig aktie ger rätt att teckna två nya aktier. Därtill genomför bolaget även en kompletterande riktad emission upp till cirka 10 miljoner kronor.

Sök- och annonsbolaget Eniros dotterbolag Dynava köper kundservicebolaget Samres. Köpeskillingen på 59 miljoner kronor ska erläggas kontant på tillträdesdagen med en tilläggsköpeskilling uppgående till maximalt 14 miljoner kronor huvudsakligen baserad på resultatet 2022. Förvärvet innebär att Enirokoncernen ökar sin omsättning på årsbasis med cirka 160 miljoner kronor och har en positiv resultatpåverkan om cirka 12 miljoner kronor.

Initiator Pharma meddelade att analysen av den första dataavläsningen har erhållits i IPTN2021-programmets kliniska fas 1-studie i friska försökspersoner doserade med läkemedelssubstansen IP2015 och som utsatts för inducerad smärta. Bolaget såg positiv effektdata och återkommer med en slutlig rapport som förväntas under tredje kvartalet 2022.

Dagens industri har köprekommenderat hjälmteknikbolaget Mips under avdelningen "veckans aktie" i tidningen.

Sensys Gatso har fått en köprekommendation av Affärsvärlden.

Börsveckan sätter i det senaste numret köp på Intrum, inwido och Coor.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Cantargia - I dag

{point.key}

Coor Service Managemen... - I dag

{point.key}

Initiator Pharma - I dag

{point.key}

Intrum - I dag

{point.key}

Inwido - I dag

{point.key}

Mips - I dag

{point.key}

Move About Group - I dag

{point.key}

Xintela - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -