På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Swedbank Robur
Bantat Dedicare-innehav kraftigt i dagarna (Direkt)

2020-08-06 16:44

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Fondförvaltaren Swedbank Robur har genom försäljning av 4.000 aktier minskat sitt innehav i Dedicare till 4,99 procent av kapitalet.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande, där den 4 augusti uppges som transaktionsdatum.

Den 3 augusti sålde Swedbank Robur drygt 270.000 aktier i bolaget, vilket då tog ägarandelen från 7,92 till 5,03 procent av kapitalet, enligt data från Holdings. Förvaltaren äger nu knappt 470.000 aktier i Dedicare.

Swedbank Robur Microcap är den Roburfond som äger aktien i sin portfölj. Innehavet är bland de mindre i portföljen, med en portföljvikt på 1,4 procent innan nämnda minskningar, visar data från Morningstar.

Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.Dedicare B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -