På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BÖRSEN
GETINGE OCH ERICSSON GICK ÅT SKILDA HÅLL, OMXS30 -0,6% (Direkt)

2020-07-07 17:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen backade på tisdagen och därmed försvann en del av måndagens branta uppgång. Nedgången mildrades dock under de avslutande timmarnas handel.

Vid börsens stängning hade OMXS30 backat 0,6 procent till 1.720. Aktier för 17,0 miljarder kronor hade då bytt ägare.

Inom storbolagsindexet OMXS30 återfanns Ericsson i botten med en nedgång på 3,6 procent. Carnegie har sänkt sin rekommendation för telekomjätten till behåll från köp. Hexagon retirerade knappt 1 procent. Mätteknikbolaget har fått sin rekommendation sänkt till sälj av Handelsbanken. H&M visade också en svag utveckling, ned knappt 2 procent.

Mot strömmen gick Getinge med en uppgång på nära 2 procent med stöd av ett USA-godkännande för bolagets mekaniska ventilator Servo-air. Volvo, SKF och Swedish Match stärktes också med 1,2 procent vardera.

Powercell, med ett tapp på 6,6 procent, var den mest omsatta aktien på tisdagen. Två storägare i bränslecellbolaget, Midroc New Technology och Finindus, har sålt 3,1 miljoner aktier i en placing till fyra institutionella investerare i Europa för cirka 0,9 miljarder kronor.

Fastighetsbolagen Catena, Platzer och Magnolia kom med delårsrapporter. De två förstnämnda aktierna sjönk 1,3 respektive 2 procent. Magnolia klättrade däremot nästan 7 procent. Enligt Pareto var detta bolagets starkaste kvartalsrapport hittills.

Hansa Biopharma var en vinnare med en uppgång på 23 procent. SEB har i samband med att bolaget närmar sig marknaden mer än fördubblat sin riktkurs till 360 kronor med en bibehållen köprekommendation.

Ljudboksbolaget Storytels streamingintäkter för det andra kvartalet kom in i linje med vad bolaget självt prognostiserat. Antalet betalande abonnenter ökade med omkring 100.000 i genomsnitt jämfört med föregående kvartal. Aktien sjönk 1,6 procent.

Braincool har gjort en riktad nyemission om 35 miljoner kronor. Teckningskursen blev 5:00 kronor per aktie, motsvarande en rabatt om cirka 28 procent. Aktien föll drygt 4 procent.

Precisionsmedicinbolaget 2curex gjorde också en riktad emission. Teckningskursen uppgick till 33 kronor per unit, motsvarande cirka 16:50 kronor per aktie. Aktien handlades ned 13 procent.

Obducats dotterbolag har fått en order i Indien värd cirka 5,6 miljoner kronor och aktien klev upp 31 procent på beskedet.

Northern Capsek Ventures, som investerar i tillväxtbolag främst inom techsektorn, var ned med 27 procent till 8 kronor i tisdagens debuthandel på handelsplattformen NGM Nordic SME.

En handfull betting- och gamingbolag har fått sina riktkurser höjda av Pareto Securities. Embracer steg över 2 procent och Leo Vegas var upp 4 procent.

En annan kursvinnare var Alzecure Pharma som steg 20 procent till 7:70 kronor sedan Vator Securities i en uppdragsanalys höjt riktkursen till 16 kronor.

Graf: OMXS30 på tisdagen

image

Källa: Infront2cureX - I dag

{point.key}

BrainCool - I dag

{point.key}

Catena - I dag

{point.key}

Embracer Group B - I dag

{point.key}

Ericsson B - I dag

{point.key}

Getinge B - I dag

{point.key}

Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Hansa Biopharma - I dag

{point.key}

Hexagon B - I dag

{point.key}

LeoVegas - I dag

{point.key}

Platzer Fastigheter Ho... - I dag

{point.key}

PowerCell Sweden - I dag

{point.key}

SKF B - I dag

{point.key}

Swedish Match - I dag

{point.key}

Volvo A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -