ATRIUM
VÄNTAS LEVERERA ÖVER GUIDNING HELÅR 2016 - ANALYTIKER (Direkt)

2017-02-21 18:03

STOCKHOLM (Direkt) Atrium Ljungbergs starka Stockholmsexponering i fastighetsportföljen väntas fortsätta att stödja bolaget. För helåret 2016 väntas bolaget ha överträffat sin guidade resultatprognos.

Det framgår av analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför torsdagseftermiddagens bokslut.

Enligt SME Direkts konsensusprognos väntas Atrium Ljungberg rapportera ett förvaltningsresultat om 229 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (227). För helåret är förväntan en nivå om 966 miljoner kronor (945), bolaget har prognostiserat en nivå om 940 miljoner kronor.

Från analytikerhåll förs det fram att bolaget gynnas av den starka uthyrningsmarknaden i Stockholm, med nära fyra femtedelar av hyresintäkterna från huvudstaden, samt att Atrium tenderar att överträffa sina egna resultatprognoser.

Ur utsiktsperspektiv påpekas det att 43 procent av hyresvärdet kommer från detaljhandelslokaler, vilket är ett lite mer osäkert segment till följd av förändrat konsumentbeteende, jämfört med kontorslokaler som utgör en aningen större intäktsandel. Stockholmsexponeringen ses annars som positiv enligt flera aktieanalytiker.

Enligt SME-snittprognosen förväntas Atrium för 2016 föreslå en höjd utdelning till 3:77 kronor per aktie (3:55).

Atrium Ljungbergs rapport väntas vid 13.30-tiden på torsdagen den 23:e februari. På fredagsförmiddagen anordnar fastighetsbolaget en kapitalmarknadsdag i Stockholm.

Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918

Nyhetsbyrån Direkt


Atrium Ljungberg B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -