Börsen på minus, JM-aktien stiger

Börsen Stockholmsbörsen inledde tisdagshandeln försiktigt nedåt. Efter cirka en halvtimmes handel hade OMXS30 backat med 0,3 procent till 2.522 och aktier för cirka 1 miljard kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

Ute på de ledande Europabörserna vek Londonbörsen ned med 0,3 procent i öppningshandeln medan index i Frankfurt och Paris var i det närmaste oförändrade.

Inom storbolagsindex OMXS30 steg SBB med 2 procent medan Kinnevik, Ericsson och Sinch sjönk med drygt 1 procent vardera.

Pareto har nedgraderat sin rekommendation för Assa Abloy till behåll från köp. Riktkursen har höjts till 325 från 310 kronor. Aktien sattes ned knappt 1 procent.

Logistea har genomfört en riktad emission om ungefär en kvarts miljard kronor. Teckningskursen landade på 13:20 kronor, vilket motsvarade en rabatt om 6 procent jämfört med stängningskursen på måndagen den 25 mars. Den riktade nyemissionen medför en utspädning om cirka 8 procent. Aktien backade 4 procent.

Forskningsbolaget Alzecure ska göra en kapitalanskaffning om nästan 53 miljoner kronor via en företrädesemission. Villkoren är 1:2 med en teckningskurs på 1:70 kronor per aktie. På måndagen stängde aktien vid kursen 2:90 kronor. Aktien rasade ned 38 procent.

SAS redovisade en förlust på nästan 2,3 miljarder kronor för perioden november till februari. Intäkterna stannade vid knappt 11,8 miljarder kronor. Aktien, som snart kommer att bli värdelös i och med bolagets mål om att slutföra rekonstruktionsförfarandena omkring halvårsskiftet 2024, sänktes drygt 1 procent.

Sivers Semiconductors vd Anders Ström har beslutat sig för att lämna sin position för "nya utmaningar utanför bolaget". Aktien tappade 8 procent.

SEB har uppgraderat sin rekommendation för JM till köp från behåll med en riktkurs på 245 kronor. Aktien stärktes 3 procent till 210:60 kronor.

Samma bank har sänkt sin rekommendation för Lagercrantz till behåll från köp. Samtidigt höjdes riktkursen till 170 från 150 kronor. Aktien backade knappt 2 procent.

Handelsbanken har sänkt sin långsiktiga rekommendation, på tre års sikt, för Inwido till market perform från outperform. Riktkursen är fortsatt 190 kronor. Rekommendationen på kort sikt, på tre månader, sänks även den till behåll från köp. Aktien sjönk 4 procent.

Kepler Cheuvreux har inlett bevakning av Sensys Gatso med en köprekommendation och en riktkurs på 95 kronor. Aktien höjdes 2 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -