SBB och Hexatronic motströms på röd börs

Börsen Vid lunchtid på tisdagen befann sig Stockholmsbörsen på rött territorium. Bland storbolagen kan nämnas SBB och Electrolux som stiger medan Essity backar.

Vid 12:30-tiden hade storbolagsindexet OMXS30 backat med 0,6 procent till nivån 2.226. Ute i Europa noterades mer blandad handel, där både Paris och London pekade svagt uppåt medan Frankfurtbörsen var oförändrad.

Bäst utveckling bland storbolagen i OMXS30 visade fastighetsbolaget SBB med en uppgång om nästan 10 procent. Electrolux låg på andraplats efter med en uppgång på drygt 1 procent. I andra änden av storbolagsindexet syntes Essity, ned strax under 1,5 procent.

Dustins rapport för det brutna tredje kvartalet, avseende perioden mars till maj, uppvisade ett justerat ebita-resultat på 169 miljoner kronor. Det låg i linje med förväntningarna från Infront. Omsättningen nådde dock inte riktigt upp till förväntningarna. Den organiska tillväxten låg på -9,4 procent, under förväntningarna om en nedgång på 3 procent. Vidare har SEB intermäklat en post om cirka 1,8 procent av bolaget. Aktien handlades på plus 3 procent.

Telia har fått en sänkt riktkurs till 22 kronor från tidigare 24 kronor av Deutsche Bank med ett upprepat säljråd. Aktien sänktes med drygt 0,5 procent.

Biltillverkaren Volvo Cars sjönk med 4,5 procent. Bolagets kinesiska storägare Geely svartlistades under helgen av Ukrainas antikorruptionsmyndighet, vilket har lett till diskussioner om bojkott av Volvo Cars bland svenska aktörer.

Fiberbolaget Hexatronic stöttades av USA:s president Joe Bidens uttalande om att han vill allokera cirka 42,5 miljarder dollar för att bygga ut ett snabbare internet. Hexatronic-aktien klättrade cirka 2,5 procent.

Forskningsbolaget Cereno Scientific har presenterat data från en patientfallsstudie med läkemedelskandidaten CS1. Det avsåg den första patienten som slutfört fas 2-studien vid behandling av pulmonell arteriell hypertension. Bolagets vd, Sten R Sörensen, skrev att han är optimistisk inför fas 2-studiens resultat och CS1:s potential, men lyfte samtidigt att det är viktigt att invänta slutförandet av hela studien. Aktien ställdes upp 17 procent.

Sektorkollegan Lipigon rusade i sin tur 37 procent efter att ha ingått ett licensavtal med Leaderna avseende rättigheterna till läkemedelskandidaten Lipisense i Storkina. Enligt de finansiella villkoren i avtalet kan Lipigon få upp till totalt 91 miljoner dollar i förskottsbetalning samt milstolpsbetalningar och royalty på eventuell försäljning.

Braincool uppgav att förslaget om en ny sortsförsäkringsersättning i USA från Medicare utgör en möjlighet för bolaget och dess Cooral System vid behandling av oral mukosit, en biverkning vid cancerbehandling. Aktien steg drygt 3 procent.

Aerowash skjuter återigen upp överlåtelsen av bolagets dotterbolag till Novak Aviation. Aerowash har inte fått någon ny tidplan för slutförandet av affären. Aktien föll 20 procent.

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -