Rapportfloden: Blandade resultat

Q2 Renewcell, Recyctec, Odd Molly, Green Landscaping, New Equity Venture och Aros Bostad finns bland bolagen som offentliggjort sina kvartalssiffror.

Renewcell redovisar en nettoomsättning på 0,2 miljoner kronor för det andra kvartalet (0,9). Resultatet efter finansiella poster uppgick till -23,4 miljoner kronor (-15,8). Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -10,5 miljoner kronor (-15,8). Bolagets nettokassa vid periodens slut uppgick till 589 miljoner kronor.

Det Spotlight-noterade återvinningsbolaget Recyctec redovisar en nettoomsättning på 5,0 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (3,2). Resultatet efter finansiella poster sjönk samtidigt till -6,1 miljoner kronor (-4,5).

"Försäljningsutvecklingen för bolaget och efterfrågan på bolagets produkter är fortsatt starka. Tittar man på vårt viktigaste segment, Earthcare, så har försäljningen av koncentrerade litrar under 2021:s första halvår haft en tillväxt om 38 procent jämfört med föregående år", skriver bolagets vd Andreas Cederborg.

Recyctec har därtill lanserat en ny produkt vid namn Earthcare All Inclusive, där de första leveranserna är genomförda. Produkten innebär att bolaget erbjuder en helhetslösning för hantering av använd glykol och leverans av ny glykol vid glykolbyten.

"Detta görs till en enhetlig och förutsägbar prislista, vilket ger en enkelhet till små och medelstora servicebolag där smidighet värderas högt och där vi tror att vi kan ta marknadsandelar", skriver vd:n.

Recyctec arbetar också med att erhålla "högsta möjliga klassning" från bedömningsorganen Byggvarubedömningen och Sunda hus.

"Då bolaget är den enda leverantören på marknaden som erbjuder glykol baserad på återvunnen råvara, är det bolagets förväntan att vi skall erhålla högsta möjliga klassning i dessa bedömningsorgan - vilket vi i så fall skulle vara ensamma om på marknaden. Det skulle i så fall bli en stark konkurrensfördel och skapa goda förutsättningar att konkurrera i olika offentliga upphandlingar. Slutgiltigt besked om klassning är att vänta i slutet av tredje kvartalet", menar Recyctec-chefen.

FX International redovisar ett rörelseresultat på -1,0 miljoner kronor för räkenskapsårets fjärde kvartal (-4,8). Resultatet före skatt var -0,7 miljoner kronor (-5,1).

Nettoomsättningen anges till -64.000 kronor, att jämföra med -2,2 miljoner kronor för motsvarande period föregående år.

Omsättningen inkluderar resultat av valutahandel inklusive avdrag för courtage och transaktionskostnader.

Spotlightlistade forskningsbolaget Hamlet Pharma redovisar ett resultat efter skatt på -0,7 miljoner kronor (-6,5) för det fjärde kvartalet, april-juni, i det brutna räkenskapsåret 2020/2021. Bolaget hade inga intäkter i kvartalet (0).

Kontigo Care, som erbjuder digitala lösningar inom beroendevård, redovisar en nettoomsättning under det andra kvartalet 2021 uppgående till 6,0 miljoner kronor (4,9), härrörande från försäljning av Previct alkohol i Sverige, Finland och Norge. Tillväxttakten för kvartalet jämfört med samma period 2020 uppgick till 21 procent.

Antalet aktiva licenser i slutet av andra kvartalet ökade med 8 procent i Sverige och med 8 procent totalt, jämfört med slutet av första kvartalet 2021. Jämfört med andra kvartalet 2020 är tillväxten 34 procent i Sverige och 39 procent totalt. Totalt antal aktiva licenser i slutet av andra kvartalet 2021 var cirka 720.

Nettoresultatet uppgick till -0,6 miljoner kronor (-0,6). Kassaflödet från löpande verksamhet var 1,7 miljoner kronor (0,5).

Drönarbolaget Fastout, vars aktie handlas på Spotlight, redovisar en nettoomsättning på 1,9 miljoner kronor för det andra kvartalet (1,3).

Rörelseresultatet uppgick till 0,1 miljoner kronor (0,1), medan resultat per aktie summerades till 0:00 kronor (0:00).

"Investeringar och utvecklingskostnader till trots hölls resultatet ändå på 0,1 miljoner kronor, vilket är i nivå med samma period i fjol", konstaterar vd Håkan Lindgren.

Spotlight-noterade Bioextrax, verksamt inom industriell bioteknik och uppmärksammat som en av veckans största kursrusare, redovisar ingen omsättning och ett resultat på -3 miljoner kronor (-1,5) i andra kvartalet.

Bioextrax tog i måndags ett första globalt 25-årigt licensavtal med Full Cycle Bioplastics, som enligt bolaget har potential för årliga miljardintäkter från 2026. Aktien rusade med över 100 procent den följande handelsdagen. Ytterligare ett antal utvärderingsavtal "utvecklas snabbt" och har hittills genererat "mycket positiv respons", enligt vd Edvard Hall.

"Dialog har nu påbörjats kring hur det fortsatta samarbetet och kommersialiseringen ska utformas", skriver han om den nordamerikanska producent av djurfoder som testar Bioextrax teknik för utvinning av protein till djurfoder från fjädrar.

I det gångna kvartalet har också Bioextrax genomfört företrädesemissionen som övertecknades till teckningsgraden 319 procent och fyllde kassan med cirka 12 miljoner kronor.

"Kapitaliseringen har genomförts med syfte att kunna möta den tilltagande efterfrågan på våra teknologier och vår ambition att sätta en standard på den nu växande PHA-marknaden", skriver Edvard Hall.

Därtill avser Bioextrax expandera organisationen, utöka patentportföljen samt säkerställa tillgång till mer omfattande produktionsutrustning. För närvarande arbetar bolaget med att anställa "ett antal seniora personer".

För affärsområdet PHA-bioplast spås de kommande 12 månaderna att bli "mycket spännande", enligt vd:n.

"Vi ser att många existerande och potentiella partners har påbörjat eller planerar för en snabb kapacitetsökning inom en snar framtid. Det är vid en utökad produktion som kostnadsfördelarna med Bioextrax patenterade teknologi tillsammans med de miljömässiga fördelarna blir relevant och avgörande. Vi vill bli branschstandard inom extraktion av PHA, och det är därför viktigt att vi fortsätter hålla tempo i utvärderingar och att ingå kommersiella avtal med kunder som planerar för storskalig kommersiell produktion av PHA", skriver Edvard Hall.

"Licensavtalet med Full Cycle Bioplastics är en validering av relevansen hos vår extraktionsmetod. Medan vi hjälper dem att installera och skala upp vår teknologi, arbetar vi vidare med pågående och nya utvärderingar med andra potentiella kunder. Ett exempel är samarbetet med ett av världens tio största kemiföretag, som vi kommunicerade 29 juli. Kemiföretaget har sedan en tid bedrivit utvecklingsarbete kring bioplasten PHA. Arbetet har dock avstannat då extraktionssteget har visat sig vara för dyrt för att möjliggöra kommersiell produktion, varför de har vänt sig till Bioextrax för utvärdering av vår teknologi", skriver Edvard Hall.

"Jag har tidigare kommunicerat att vi under 2021 kommer att få vårt kommersiella genombrott. Avtalet med Full Cycle Bioplastics är ett första steg i den riktningen. Men vi har bara påbörjat vad jag tror kommer att bli en fantastisk resa", summerar vd:n.

Humble Group, som tidigare hette Bayn, redovisar en proforma nettoomsättning på 509 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (166 eller 433 proforma.

Den organiska försäljningstillväxten var 17 procent. Det justerade ebitda-resultatet landade vid 68,6 miljoner kronor (23,2 eller 49,3 proforma).

Toleranzia redovisar ett resultat efter finansiella poster om -1,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-0,9). Resultatet per aktie uppgick till -0:03 kronor (-0:06).

Efter kvartalets utgång beslutade styrelsen att föreslå en riktad nyemission om upp till 42 miljoner kronor till Flerie Invest och Nordic Tender, två life science-investerare.

"Med en stärkt finansiell ställning kan vi tillföra mer resurser i våra prioriterade aktiviteter, vilket i första hand ger oss möjlighet att både öka tempot i utvecklingen av TOL2 och skapa ett mer robust dataunderlag som stöd för utformningen av den slutliga registreringsstudien", skriver vd Charlotte Fribert i rapporten.

Forskningsbolaget Synact Pharma, som handlas på Spotlight Stock Market, redovisar ett resultat före skatt på -15,9 miljoner kronor (-8,5) för det andra kvartalet 2021. Per aktie var resultatet -0:51 kronor (-0:52). Bolaget saknade omsättning i likhet med motsvarande period året innan.

"Positiva data för AP1189 i covid-19 patienter bådar gott för framtiden. Det hårda arbetet från starten på året fortsatte in i andra kvartalet där Synact Pharma gjorde ytterligare framsteg med sin projektportfölj. Covid-19-pandemin har definitivt adderat komplexitet, men vi har tydliga prioriteringar och vår attraktiva projektportfölj utvecklar sig väl. Vår framtid är ljus och vi ser fram mot ytterligare en period med hög aktivitet under det andra halvåret 2021", skriver Synact Pharmas VD Jeppe Övlesen i delårsrapporten.

Synact Pharma meddelade också på fredagen att rekryteringen i bolagets Begin-studie i reumatoid artrit (RA) har förlängts till första halvan av september för att nå målet om 105 randomiserade patienter, varav 98 hittills har inkluderats. Som en följd av den förlängda rekryteringen kommer rapporteringen av nyckeldata, som tidigare planerats att ske i slutet av tredje kvartalet, att skjutas upp till tidigt i det fjärde kvartalet.

Gogo Lead Tech, som erbjuder B2B-tjänster inom leadgenerering och prestationsbaserad marknadsföring online, redovisar ett resultat efter finansiella poster på -1,3 miljoner kronor (-0,9). De totala intäkterna uppgick till 1,5 miljoner kronor (0,9).

På proforma-basis uppgick de totala intäkterna till 8,8 miljoner kronor och resultatet efter finansiella poster till 1,6 miljoner kronor.

"Parallellt med vårt operativa arbete i våra tillgångar sonderar vi dagligen marknaden efter nya tillgångar att addera till vår portfölj för att kunna växa ytterligare och bredda vårt utbud av bolag och plattformar", skriver bolagets vd Christian Kronegård.

Cleantech-bolaget Cortus Energy redovisar ett nettoresultat på -19,0 miljoner kronor (-16,8) i det andra kvartalet 2021. Omsättningen var 0 miljoner kronor (0,7). Under periodens upptogs ett kortfristigt lån om 10 miljoner kronor från en extern långivare.

"Under provdrift mot MS3 i juli nåddes ej planerad brännarkapacitet varför vi beslutade att genomföra det årliga underhållstopp som anläggningen behöver men som vi planerat att genomföra efter MS3. Underhållstoppet innebar service och underhåll på allt från inmatningsficka till syngaskompressorer. Utöver det schemalagda arbetet fanns en åtgärdslista med justeringar och förbättringar som också kunnat genomföras när anläggningen stått stilla", skriver vd Håkan Sigfridsson i vd-ordet.

Under genomgång och revision av brännarna på förgasaren upptäcktes fel som krävde åtgärder, heter det. Tillsammans med Kanthal, som levererat brännarna, gjordes en omkonstruktion, specialmaterial för höga temperaturer levererades och nya delar tillverkades samt installerades.

"Vi ser fram emot ett lyckat resultat av förbättringsåtgärderna och planerar start av MS3 under första halvan av september", skriver vd:n.

First North-listade H&D Wireless redovisar ett rörelseresultat på -7,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-4,1).

Resultatet per aktie uppgick till -0:05 kronor (0:05). Nettoomsättningen landade på 3,4 miljoner kronor (5,1). Totala intäkter var 4,1 miljoner kronor (8,6). Likvida medel i koncernen uppgick till 9,0 miljoner kronor vid periodens slut (2,6).

Alla bolagets projekt har varit igång men går långsammare på grund av ökad logistik.

"Trots att det konkreta arbetet med projekt och investeringsbeslut förenats av covid-19, så är intresset tydligt och i flera fall ökande för bolagets digitala lösningar", skriver H&D Wireless.

Saas-bolaget Jetty hade under det andra kvartalet 2021 en nettoomsättning på 0,4 miljoner kronor (0,8) och ett resultat efter finansnetto om -1,2 miljoner kronor (-0,6).

Det framgår av delårsrapport.

Jetty meddelade tidigare på fredagen att det nu ingått avtal om att förvärva Nowa Kommunikations, till villkor överensstämmande med tidigare offentliggjord avsiktsförklaring.

Upplevelseboalget Bodyflights nettoomsättning under det andra kvartalet 2021 ökade till 6,5 miljoner kronor, jämfört med 4,2 miljoner kronor motsvarande period 2020.

Den stora ökningen är ett tydligt tecken på att verksamheten börjar återhämta sig i takt med att restriktionerna kopplade till pandemin lättas samt att andelen vaccinerade i Sverige ökar, skriver bolaget i sin rapport.

Rörelseresultatet för perioden blev 0,3 miljoner kronor (-0,7), vilket bolaget meddelar är det högsta koncernen redovisat för samma period sedan notering.

"Andra kvartalet hade ett positivt rörelseresultat och vi ser fin försäljning online. Nu börjar även företagskunderna att boka in hösten vilket är extra roligt", kommenterar vd Micha Velasco.

Randviken Fastigheter redovisar intäkter om 6,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 och driftöverskottet var 5,7 miljoner kronor.

Ekonomisk uthyrningsgrad uppgick till 93 procent. Värdeförändringar fastigheter var 157 miljoner kronor.

Värdet på fastighetsporföljen uppgick till 2.912 miljoner kronor. Samtliga 38 fastigheter som bolaget äger förvärvades under perioden, inga fastigheter har avyttrats.

Substansvärde (EPRA NRV) per stamaktie uppgick till 49,9 kronor per aktie.

Randviken hette förut Raybased som bytte verksamhetsinriktning. Detta är första delårsrapporten under namnet Randviken.

NGM-noterade Transiro redovisar en nettoomsättning på 3,3 miljoner kronor för det andra kvartalet (4,6).

Rörelseresultatet uppgick till -3,4 miljoner kronor (-2,6). Nettoresultatet summerades till -3,0 miljoner kronor (-2,6).

Omsättningstappet förklaras främst av att Transiro minskar nykundsförsäljning av licenser. Som konsekvens minskade även konsultförsäljningen med omkring 0,9 miljoner kronor, heter det i rapporten.

Josab, verksamt inom vattenreningssystem, redovisar en nettoomsättning uppgående till 0,8 miljoner kronor (0,3) i andra kvartalet.

Resultatet efter skatt summerades till -3,7 miljoner kronor i kvartalet. Josabs kostnader växte från 2,8 miljoner kronor till 3,9 miljoner kronor i kvartalet, jämfört med samma period i fjol.

"Pandemin har fortsatt inneburit vissa svårigheter att resa och träffa potentiella, befintliga kunder och bearbeta nya marknader. Vissa lättnader kunde dock skönjas under kvartalet, men nya varianter av pandemin lägger ett moln över framtiden", skriver vd Henry Koskela i rapporten.

Tradedoubler, som är verksamt inom prestationsbaserad digital marknadsföring, redovisar ett bruttoresultat på 67 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (64).

Bruttomarginalen uppgick till 20,2 procent (22,4).

Ebitda-resultatet blev 16 miljoner kronor (14). Justerat för förändringsrelaterade poster uppgick ebitda-resultatet till 17 miljoner kronor (14).

Resultatet efter skatt låg på 15,3 miljoner kronor (6,1). Resultatet per aktie var 0:34 kronor (0:13).

Nettoomsättningen summerades till 333 miljoner kronor (287), en ökning med 16 procent. Justerat för valutakurseffekter var ökningen 21 procent, jämfört med motsvarande period föregående år.

I likhet med första kvartalet 2021 utvecklas alla regioner positivt utom Storbritannien, med DACH-regionen och Norden som de främsta tillväxtdrivarna. Region South hade positiva engångseffekter förra året och har därmed stabila underliggande intäkter, skriver vd Matthias Stadelmeyers i delårsrapporten.

Bolagets nya SaaS-lösning TD Grow för små och medelstora företag och influencerplattform Metapic fortsatte sitt goda affärsmomentum även under andra kvartalet och började bidra till intäkterna på ett mer framträdande sätt, enligt vd.

"Intäkterna från resekunder växer igen jämfört med andra kvartalet förra året, men på låga nivåer och fortfarande långt ifrån tidigare nivåer. Alla andra vertikaler är stabila med sina vanliga säsongsvariationer", skriver Matthias Stadelmeyers.

First North-listade Scout Gaming, som levererar olika lösningar till bettingbolag och media, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2021 på -17,0 miljoner kronor (-17,5). De totala intäkterna var 13,9 miljoner kronor (6,3).

Det genomsnittliga antalet månadsanvändare ökade under kvartalet med 203 procent, jämfört med andra kvartalet i fjol.

"Vi har fått förfrågningar från externa operatörer som önskat utvärdera vårt fullständiga sportutbud och vi förväntar oss att den första kompletta B2B-sport-kunden kommer att beta-lanseras senare under året", skriver vd Andreas Ternström i vd-ordet.

Light Air, som utvecklar och säljer luftrenare, redovisar en nettoomsättning på 8,6 miljoner kronor (16,2) i första halvåret av 2021.

Det framgår av delårsrapporten.

Light Airs rörelseresultat före avskrivningar, ebitda, uppgick till -6,3 miljoner kronor (-3,3) och resultatet per aktie uppgick till -0:19 kronor (-0:21).

"År 2021 har fortsatt i pandemins tecken, även om vaccinationer påbörjats och genomförts i stor utsträckning och vi närmar oss det nya normala. Efter en markant ökad efterfrågan i luftrenarbranschen under första halvåret 2020 har denna avtagit och återgått till en mer normaliserad nivå de efterföljande två halvåren", säger vd Lars Liljeholm.

Kassaflödet från den löpande verksamheten för första halvåret uppgick till -7,6 miljoner kronor (-1,9).

Orderingången för första halvåret uppgick till 7,6 miljoner kronor (21,3). Orderboken vid halvårsskiftet uppgick till 4,3 miljoner kronor (4,4), varav 1,6 miljoner (0,5) i abonnemangsintäkter kommande tolv månader.

Health+-konceptet uppgick vid halvårsskiftet till 285 abonnemang (60) med intäkter om 1,6 miljoner kronor (0,5) per år.

Stockwik Förvaltning redovisar ett resultat efter skatt på -6,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (2,1). -9,3 miljoner kronor utgjorde avskrivningar (-5,6).

Nettoomsättningen uppgick till 145 miljoner kronor (98,4). Ebita-resultatet summerades till 4,8 miljoner kronor (7,7).

Vd David Andreasson skriver i rapporten att det försämrade rörelseresultatet beror på ett svagt kvartal för segmentet Fastighetsservice, som redovisade ett negativt rörelseresultat i det andra kvartalet. Resultatet tyngs av ett par större anläggningsprojekt inom BergFast som visade sig bli olönsamma, enligt vd:n.

"BergFast, som förvärvades av Stockwik 2014, har varit ett av de mest betydande förvärven för Stockwiks tillväxt och vi är vi är övertygade om att bolagets starka och kompetenta ledning kommer göra att bolaget återgår till en god lönsamhet framöver", heter det vidare.

AIK Fotbolls intäkter minskade till 29,7 miljoner kronor (32,7) i andra kvartalet 2021, framgår av bolagets delårsrapport.

Rörelseresultatet har försämrats till en förlust på -3,9 miljoner kronor från fjolårets andrakvartalsvinst på 4,2 miljoner kronor, detta fördelat mellan driftsresultat på -2,9 miljoner kronor (2,5) och ett transfernetto på -0,9 miljoner kronor (1,8).

AIK Fotbolls resultat per aktie uppgår till -0:13 kronor (0,15) och kassaflödet för perioden uppgår till 11,1 miljoner kronor i jämförelse med 13,1 miljoner kronor samma period föregående år.

Axkid, som tillverkar bilbarnstolar, hade en nettoomsättning på 33,3 miljoner kronor under andra kvartalet 2021 (19,1). Bruttomarginalen uppgick till 44,3 procent (40,3).

Rörelseresultatet blev 1,1 miljoner kronor (92 tusen) och rörelsemarginalen uppgick till 3 procent (0). Netto blev periodens resultat per aktie 0:06 kronor (0:00).

"Även om det på flera marknader var osäkra marknadsvillkor såg vi att behovet av bilbarnstolar kom tillbaka och vi uppnår 19 miljoner kronor (10) på försäljning utanför Norden. Den europeiska marknaden har varit svårnavigerad och totalt sett är vi nöjda med utvecklingen under det andra kvartalet", skriver bolaget i sin delårsrapport.

Axkids hemmamarknad Norden hade en tillväxt under andra kvartalet på över 50 procent jämfört samma period föregående år och omsättningen uppgick till 15 miljoner kronor (9,5).

Rörelseresultatet påverkades dels av högre volymer men också av "kraftigt ökande kostnader för frakt samt råvaror".

"Vår rörelsemarginal är lägre än vår målsättning", konstaterar vd Daniel Johanson i rapporten.

Den högre kostnadsbilden är något som han förväntar sig kommer att fortsätta under 2021 då bolaget ser att kostnaderna för hemtagning av produkter från Kina ökar för varje vecka och det råder fortsatt stor brist på fraktkapacitet.

"Vi adresserar därför marginalfrågan och har ett antal konkreta åtgärder som bör få positiv effekt framöver", skriver han.

Som en konsekvens av ökad försäljning samt en större andel egenproducerade produkter har produktionskostnader och rörelsekapital ökat vilket initialt belastar bolagets kassaflöde för rörelsen negativt.

Under kvartalet förvärvade Axkid resterande 40 procent av aktierna i dotterbolaget Axkid (Jiangsu) Safety Seat samt aktiverade utvecklingskostnader vilket totalt belastade kassaflödet med cirka 8 miljoner kronor.

Axkid har, som tidigare kommunicerats, under våren arbetat aktivt med att säkra kapitalbasen för fortsatt expansion. Utöver den ökning av kreditutrymme som gjordes med bolagets bank så genomfördes också en nyemission som tillför bolaget cirka 16 miljoner kronor.

"Därmed bedömer jag att vi har säkrat tillräcklig likviditet för att exekvera vår flerårsplan", skriver Daniel Johanson.

Kläd- och fastighetsbolaget Odd Molly redovisar ett resultat efter skatt på 79 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-11). Resultatet per aktie steg till 1:04 kronor (-0:30).

Värdeförändringar på förvaltningsfastigheter ingick med +102 miljoner kronor under kvartalet. Rörelseresultatet blev 4,7 miljoner kronor (-9,3). Nettoomsättningen ökade till 79 miljoner kronor (38). Bruttomarginalen förbättrades till 72,9 procent (62,2).

Odd Molly har fokuserat kärnverksamheten till att äga och förvalta fastigheter för lager, logistik samt lättare industri. Den ursprungliga kärnverksamheten – modeverksamheten - avyttrades till We Are Spindye per den 1 juli 2021.

Odd Molly har erhållit aktier i We Are Spindye som vederlag för avyttringen. Efter godkännande från Nasdaq Stockholm och beslut vid extra bolagsstämma avser Odd Molly under hösten 2021 att dela ut dessa aktier till bolagets befintliga aktieägare.

"Fokuseringen av verksamheten skapar optimala förutsättningar för de båda affärssegmenten att var för sig generera ökat aktieägarvärde över tid", säger vd Jennie Högstedt Björk i delårsrapporten.

Bioteknikbolaget Diagonal Bio rapporterar intäkter på 2,5 miljoner kronor för det andra kvartalet (0). Kapitaliserat utvecklingsarbete utgjorde 2,4 miljoner kronor. Rörelseresultatet summerades till -3,1 miljoner kronor (-0,3) medan resultatet per aktie blev -0:57 kronor (0:08).

Likvida medel vid periodens utgång uppgick till 4,5 miljoner kronor (0,9). Diagonal Bio gjorde debut på First North i juli.

Green Landscaping, verksamt inom park- och trädgårdsskötsel, redovisar ett ebita-resultat på 65,1 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (46,5). Rörelseresultatet (ebit) blev 46,6 miljoner kronor (36,6) och rörelsemarginalen var 5,9 procent (6,6).

Nettoomsättningen uppgick till 794 miljoner kronor (552). Den organiska tillväxten var 2,8 procent. Orderboken var 5.259 miljoner kronor (3.502)

Investeringsbolaget New Equity Venture meddelar att resultatet efter finansiella poster för Nevi-koncernen uppgick till -1,9 miljoner kronor för det andra kvartalet (34,2).

De totala intäkterna summerades till 12,4 miljoner kronor (10,5).

Substansvärdet uppgick till 64 kronor per aktie vid periodens utgång och värdet uppges sedan dess ha ökat, enligt vd:n Thomas Jansson.

"Det ska noteras att koncernens omsättning och balansomslutning påverkas negativt på grund av omklassificeringen av Gogo från dotterbolag till intressebolag och därmed ej konsolideras på avstämningsdagen och under delar av perioden", skriver han i rapporten.

Han förväntar sig att bolaget kommer göra "flertalet nya investeringar" under kommande år.

Aros Bostad rapporterar att antalet sålda bostäder uppgick till 42 stycken (30) och att antalet bokade bostäder var 77 stycken (55) under andra kvartalet 2021.

"Bostadsmarknaden har under kvartalet varit fortsatt god. Den mycket starka prisutvecklingen i småhussegmentet har fortsatt under kvartalet medan prisutvecklingen på lägenheter har varit något mer dämpad, dock på historiskt mycket höga nivåer", skriver vd Magnus Andersson i delårsrapporten.

Priserna på bostadsrätter i Storstockholmsregionen steg under kvartalet med 1 procent och i centrala Stockholm med 2 procent samtidigt som priserna på småhus i Storstockholmsregionen steg med 5 procent. Under de senaste 12 månaderna har priserna på småhus i Storstockholmsregionen stigit med 24 procent.

Utbudet av nyproducerade bostäder i Stockholmsregionen är på oförändrat låga nivåer samtidigt som transaktionsvolymerna har fortsatt att öka.

"Vår bedömning är att efterfrågan på bostäder i vår kärngeografi även fortsatt kommer att vara hög, men att den exceptionellt starka prisutvecklingen under de senaste kvartalen kommer att bli något mer dämpad", skriver vd.

Enligt segmentsredovisningen uppgick nettoomsättningen under andra kvartalet till 31,0 miljoner kronor (7,3) och resultat från andelar i intresseföretag till 10,3 miljoner kronor (17,8). Rörelseresultatet enligt segmentsredovisning blev 14,8 miljoner kronor (10,2) och rörelsemarginalen var 47,9 procent (139).

Enligt IFRS uppgick totala rörelseintäkter till 17,7 miljoner kronor (0,8) och rörelsemarginalen enligt IFRS var negativ (neg) och resultat per aktie uppgick till –0:42 kronor (–0:59).

Det First North-noterade investeringsbolaget Byggmästare Anders J Ahlströms substansvärde ökade under det andra kvartalet 2021 med 42 procent till 312 kronor per aktie.

Det framgår av bolagets delårsrapport för det andra kvartalet.

Nettoomsättningen steg till 243 miljoner kronor (41) till följd av att Ge-Te Media konsolideras som dotterföretag.

Resultatet per aktie ökade till 4:16 kronor (0:52).

"Byggmästarens största innehav Green Landscaping har mer än fördubblats i värde sedan årsskiftet och utgjorde den 30 juni cirka 36 procent av total substans", skriver Byggmästare Anders J Ahlström.

Under fredagen släpper just bland annat Green Landscaping delårsrapport.

En omvärdering av Volta Trucks är den näst största bidragsgivaren till andra kvartalets substanstillväxt för investeringsbolaget.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -