På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Gladiator, hedgefonder och rapporthaussen

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

KLAR(NA). Enligt uppgifter till Di slutar Knut Frängsmyr, en av vd Sebastian Siemiatkowskis allra närmaste medarbetare, på Klarna efter att ha varit vice vd i sju år. (Di)

RAPPORTHAUSSE. Efter rapportperioden har analytikerna skruvat upp riktkurserna för sju av tio bolag på Stockholmsbörsen. Di kartlägger bolagen vars rapporter imponerade mest på analytikerna. Aktierna som fått störst riktkurshöjningar är EQT, Lifco och Mips, och aktierna med högst genomsnittlig uppsida är Oncopeptides, Hansa Biopharma och Leovegas. (Di)

FÖRLORARE. Max Mitteregger går på en ny nit. Hedgefonden Gladiator backade nästan 18 procent i juli efter stora motgångar i forskningsbolaget Oncopeptides – samtidigt som blankningar i kursraketerna EQT och Balder slog fel. (Di)

OCH VINNARE. Å andra sidan sopar mindre Calgus banan med andra svenska hedgefonder med sin uppgång på nära 12 procent i juli. "Det är våra tre stora innehav (Xano, Bergman & Beving, Nederman) som har dragit i väg", säger förvaltaren Gustaf von Sivers, som samtidigt vanar för en ansträng värdering i favoritinnehavet. (Di)

LJUSA UTSIKTER. Biljättarna plågas av halvledarbrist, produktionsstopp och råvaruprisinflation. Samtidigt bjuder de på starka kvartalssiffror, höjda prognoser och stigande aktiekurser. (Di)

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -