På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är rekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan analyserar investmentbolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för Investor, Spiltan och VNV Global. Tidningen ger rådet avvakta för Industrivärden, Svolder, Linc, Kinnevik, Öresund, Lundbergs, Byggmästare AJA Holding och Bure samt lämnar säljråd för Latour.

Wallenbergs maktbolag Investor har börsnoterat den tidigare "svarta lådan" EQT och transaktionsaktiviteten är hög inom Patricia. Aktien handlas med en substansrabatt på 8 procent. "Vi står fast vid köprådet även i år", skriver Börsveckan.

Industrivärdens helt börsnoterade portfölj handlas nära substansvärdet och det lockar inte tidningen som ger rådet avvakta.

Svolder lockar inte heller till en substanspremie på 10 procent och Börsveckan råd blir avvakta.

Latour är en stjärna i branschen, men värderingen har skenat iväg till en substanspremie på 59 procent och tidningen ger därför säljråd för aktien.

Nykomlingen Linc fick en kanonstart på börsen, men en substanspremie på 61 procent innebär att Börsveckan ger rådet avvakta.

Spiltan har en substansrabatt på 13 procent, men är starkt beroende av Paradox som står för 45 procent av portföljens värde. Tidningen ger köpråd för aktien.

Kinnevik är under omvandling, senast med utdelningen av Zalando till aktieägarna. Aktien handlas till en substanspremie på 22 procent och Börsveckan ger rådet avvakta.

Öresund har gjort en rad dåliga affärer de senaste åren. Aktien handlas nära substansvärdet och portföljen lockar inte tidningen som ger rådet avvakta.

Fastighetstunga Lundbergs får också rådet avvakta av Börsveckan som hellre föredrar Investor.

Byggmästare AJA Holding är fullvärderad efter den starka kursutdelningen, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Bure handlas till en substanspremie på 28 procent och får nu rådet avvakta, vilket innebär att Börsveckan tar hem vinsten från fjolårets köpråd.

VNV Global handlas till en substansrabatt på 8 procent och bolaget har en solid historik av att skapa avkastning åt aktieägarna. "Kursnedgången gör att vi återigen byter fot till köp i VNV Global", skriver tidningen.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -