På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Här stiger omsättningen tydligt 2022

Börs Tecdax består av de 30 största tyska techaktierna. 11 av bolagen väntas öka omsättningen nästa år med minst 10 procent. Störst omsättningsökning väntas en ledande lasermaskintillverkare ha.

Tecdax största bolag och tillika Frankfurtbörsens största är mjukvarujätten SAP. Under 2022 förväntas SAP öka omsättningen med 4 procent jämfört med 2021, enligt Factset.

SAP:s börsvärde är 147 miljarder euro. Det gör bolaget till världens 56:e största företag. SAP brukar kallas Europas största techbolag.

2021 väntas SAP omsätta 27,3 miljarder euro. 2022 väntas omsättningen stiga till 28,4 miljarder euro.

Aktien handlas till ett p/e-tal på 27 för innevarande år. Den genomsnittliga riktkursen för de 27 analytiker som bevakar aktien ligger på 128 euro per aktie.

Hittills i år har SAP-aktien avkastat knappt 10 procent exklusive utdelning.

SAP är utvecklare och leverantör av affärssystem. I veckan inledde SAP ett samarbete med världens ledande fjärrstyrnings- och fjärrsupportbolag Teamviewer.

Samarbetet handlar om en teknisk integration av Teamviewer Frontline under SAP:s kunderbjudande till industrin.

Frontline är ett AR-verktyg. Det är till för att fjärrstyra och supporta underhåll och reparation av industriella maskiner och inom komponenttillverkning.

Några av de kunder som idag använder Teamviewers Frontline är till exempel Deutsche Post, BMW och Coca-Cola Hellenic Bottling Company.

Teamviewer är det bolag på TecDax som väntas öka omsättningen näst mest under det kommande året. Analytikerna spår att omsättningen 2022 kommer att öka med så mycket som 28 procent.

Under de senaste månaderna har Teamviewers aktiekurs tagit rejält med stryk dels på grund av stigande långräntor i likhet med alla andra tillväxtaktier och del på grund av oro för att tillväxten inte ska bli så stark som väntat.

Hittills i år har aktiekursen fallit 25 procent. Teamviewer bevakas av 16 analytiker och den genomsnittliga riktkursen ligger 53 procent över nuvarande aktiekurs.

Det bolag på TecDax som väntas öka omsättningen mest 2022 är lasermaskintillverkaren LPKF. Här säger prognosen att omsättningen ska öka med så mycket som 32 procent, enligt Factset.

LPKF Laser & Electronics är en av världens få leverantörer av lasermaskiner och laserbaseradelösningar för teknikindustrin. Lasersystemen används bland annat för tillverkning av kretskort, mikrochips, bildelar, solpaneler och för tillverkning av mikroelektronik.

LPKF bevakas av fem analytiker. Samtliga sätter köp på aktien. Den genomsnittliga riktkursen är 35,7 euro. Det innebär en potentiell uppsida på runt 40 procent från nuvarande nivå.

Andra aktier på det tyska techindexet som spås öka omsättningen mycket nästa år är strålkällsbolaget Eckert & Ziegler Strahlen- und Medizintechnik. Här säger prognosen att omsättningen ökar med 23 procent nästa år.

Det som framför allt driver tillväxten här är ökningen inom radiopharma och nya behandlingsmetoder mot cancer.

Andra aktier som minst spås öka omsättningen med 10 procent eller mer är: MorphoSys, Varta, Evotec, Sartorius, AIXTRON, S&T och Infineon Technologies.

Gå till Placera.se och läs fler artiklar

Se Placeraredaktionens aktieinnehav

Följ mig på gärna Twitter

Följ Placera på Facebook , LinkedIn,Twitter YouTube och på Soundcloud

Aktie Ökning oms 2022
LPKF Laser & Electronics AG 32%
TeamViewer AG 28%
Eckert & Ziegler Strahlen- und Medizintechnik AG 23%
MorphoSys AG 22%
Varta AG 18%
Evotec SE 17%
Sartorius AG Pref 12%
AIXTRON SE 11%
S&T AG 11%
Infineon Technologies AG 10%
Nemetschek SE 9%
Siemens Healthineers AG 9%
Bechtle AG 9%
Carl Zeiss Meditec AG 9%
Software AG 9%
SMA Solar Technology AG 9%
Siltronic AG 8%
CANCOM SE 8%
JENOPTIK AG 7%
Pfeiffer Vacuum Technology AG 6%
CompuGroup Medical SE & Co. KGaA 5%
SAP SE 4%
United Internet AG 3%
Nordex SE 3%
Telefonica Deutschland Holding AG 2%
1&1 AG 2%
Deutsche Telekom AG 2%
Draegerwerk AG & Co. KGaA Pref 1%
freenet AG 1%
   
Källa: Factset  
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -