På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsvarning, återvinning och revanschsugen Gladiator

Börs Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

MITTEREGGER. Hedgefonden Gladiator, rattad av Max Mitteregger, har haft en tung starkt på året med en avkastning på negativa 25 procent. Förvaltaren är revanschsugen och understryker att han inte har några planer på att lägga ned. "/.../25 procent ned är inte alls bra, men jag är rätt nöjd med den avkastning jag har skapat sedan fonden startade", säger han. (DI)

BÖRSVARNING. Miljardären Gerald Engström lyfter varningens flagg för bolag med väldigt höga värderingar. "Det som skrämmer mig lite grand är att förväntansbolag och bolag i sin linda, som bara har 25 eller 100 miljoner kronor i omsättning, får miljardvärderingar", uppger han. (DI)

RENEWCELL. Textilåtervinningsbolaget Renewcell bygger mer eller mindre hela sin framtid på den fabrik för textilåtervinning som ska anläggas i Sundsvall. Länsstyrelsen hotade med automatiskt avslag i miljöprövningen, en prövning som ännu inte är slutförd, skriver Dagens industri i ett avslöjande. (DI)

NORDIC CAPITAL. Ryds Bilglas, ägt av Nordic Capital, tar in Dometics vd Juan Vargues i styrelsen. (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -