Måndagens alla nya aktierekar

Börs Essity och Biogaia finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Berenberg sänker riktkursen för Essity till 324 kronor (335), upprepar behåll - BN

Danske Bank sänker riktkursen för Biogaia till 550 kronor (625), upprepar köp - BN

Danske Bank höjer riktkursen för Thule till 345 kronor (315), upprepar köp - BN

Handelsbanken sänker riktkursen för ICA till 450 kronor (460), upprepar behåll - BN

Danske Bank höjer riktkursen för HMS Networks till 225 kronor (213), upprepar behåll - BN

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Attendo till 57 kronor (56), upprepar köp - BN

Berenberg höjer riktkursen för Dometic till 125 kronor (118), upprepar köp - BN

Berenberg höjer riktkursen för Nordea till 78 kronor (75), upprepar köp - BN

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Nordea till 81 kronor (79), upprepar köp - BN

Bank of America höjer riktkursen för Evolution till 980 kronor från 715 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som är daterad den 26 oktober. "Evolution är en av de bäst positionerade operatörerna för att spela det globala 'online-temat'", skriver BofA i analysen.

Evolution handlades vid 703 kronor omkring klockan 9.25 på måndagen, omkring oförändrat jämfört med fredagens stängningskurs.

Carnegie höjer Bonava till köp (behåll)

Danske Bank sänker Semcon till behåll (köp) - BN

Carnegie sänker Lindab till behåll (köp)

Carnegie höjer Dometic till köp (behåll)

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Betsson till 71 kronor från 66 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring just 71 kronor på måndagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Veoneer till 235 kronor från 160 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer riktkursen för Ericsson till 138 kronor från 133 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Hexpol till behåll från köp. Riktkursen är 90 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer riktkursen för Autoliv till 1000 kronor från 895 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Epiroc till 149 kronor (131), upprepar köp

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Fagerhult till 48 kronor (52), upprepar köp

Carnegie höjer riktkursen för Bufab till 200 kronor från 165 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släppte på måndagen. Aktien handlas kring 135 kronor på måndagsmorgonen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll efter fredagens kvartalsrapport. Riktkursen höjs till 850 från 750 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Autolivs svenska depåbevis stängde på 750:80 kronor i fredags.

Pareto Securities höjer riktkursen för Veoneer till 190 kronor från 170 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 154:30 kronor i fredags efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Veoneer till minska från behåll. Riktkursen höjs samtidigt från 11 till 14 dollar, motsvarande cirka 123 kronor. Det framgår av ett morgonbrev.

"Vi bedömer också att omsättningen, resultatet och det fria kassaflödet bör fortsätta att förbättras, men vi bedömer också att den nuvarande värderingen fullt ut fångar Veoneers tillväxt- och lönsamhetsutsikter", lyder Keplers motivering. 

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för fastighetsbolaget NP3 till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 114 från 96 kronor. Det framgår av ett morgonbrev.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lindab till 165 kronor (148), upprepar behåll

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Betsson till 89 kronor från 79 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien steg 9 procent till 73:60 kronor i fredags efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

Nordea Markets sänker riktkursen för Dometic till 130 kronor från 135 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

"I ljuset av att efterfrågan på husbilar och båtar har skjutit i högen så menar vi att Dometics tillväxt på enbart 3 procent i det tredje kvartalet var en besvikelse", skriver Nordea.

"Lyckligtvis så är flaskhalsarna som bromsar bolagets produktion på väg bort, vilket borde innebära att försäljningstillväxten kommer att öka markant. Vidare, faktumet att Dometic levererade en operativ marginal på 15,5 procent i det tredje kvartalet (trots begränsad försäljningstillväxt) ger oss konfidens i att bolaget kan nå 16-17 procent i närtid", skriver Nordea som justerat ned sitt estimat för rörelsevinsten under 2020 med 12 procent efter rapporten.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Nolato till behåll från köp. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

"Nolato presenterade återigen starka siffror för det tredje kvartalet. Vi uppskattar fortsatt Nolato som ett högkvalitativt bolag som är väl positionerat i en attraktiv marknad med goda långsiktiga tillväxtutsikter. Aktien har dock presterat starkt och har handlat upp 55 procent i år och handlar nu till 18x EV/EBITA för 2021", motiverar Nordea sänkningen. Nordea har ingen riktkurs om rekommendationen är behåll.

Pareto Securities höjer riktkursen för Evolution till 850 kronor (812), upprepar köp

Pareto Securities höjer riktkursen för Arjo till 60 kronor (58), upprepar köp

Pareto Securities sänker riktkursen för Cellavision till 355 kronor (385), upprepar köp

DNB höjer riktkursen för Wallenstam till 110 kronor (95), upprepar sälj - BN

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Addnode till 220 kronor (200), upprepar behåll - BN

Morgan Stanley höjer riktkursen för Dometic till 71 kronor (69), upprepar undervikt - BN

Nordea Markets höjer riktkursen för Bonava till 93 kronor från 84 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 78:45 kronor på fredagen efter en uppgång med 17 procent efter bolagets rapport för det tredje kvartalet samma dag.

JP Morgan sänker riktkursen för Elekta till 83 kronor (88), upprepar neutral - Reuters

SEB Equities sänker sin rekommendation för Ica till behåll från köp. Riktkursen sänks till 440 från 520 kronor. Det framgår av en analys med titeln "Things will get tougher from hereon". Aktien stängde på 435:70 kronor på fredagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Electrolux till köp från behåll, efter fredagsmorgonens rapport. Riktkursen höjs till 230 från 210 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Electrolux stängde på 205:20 i fredags.

SEB Equities höjer riktkursen för Electrolux till 260 kronor från 245 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 205:20 kronor i fredags.

JP Morgan höjer riktkursen för Electrolux till 210 kronor (200), upprepar neutral - Reuters

Morgan Stanley höjer riktkursen för Nordea till 80 kronor (76), upprepar jämvikt - BN

DNB höjer riktkursen för Nordea till 92 kronor (90), upprepar köp - BN

SEB höjer riktkursen för Nordea till 94 kronor (92), upprepar köp - BN

Exane BNP Paribas höjer riktkursen för Epiroc till 140 kronor (135), upprepar neutral - BN

SEB höjer riktkursen för Epiroc till 140 kronor (135), upprepar behåll - BN

Deutsche Bank höjer riktkursen för Epiroc till 130 kronor (120), upprepar behåll

Pareto Securities höjer riktkursen för Epiroc till 125 kronor (110), upprepar sälj

SEB Equities höjer riktkursen för Knowit till 318 kronor från 270 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 264 kronor på fredagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Betsson till 78 kronor från 69 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien steg 9 procent till 73:60 kronor i fredags efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Betsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 82 från 69 kronor. Det framgår av en analys. Aktien steg 9 procent till 73:60 kronor i fredags efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -