Rapportfloden: Blandade resultat

Q1 Mackmyra, Precise Biometrics, Engelska skolan, Bergman & Beving, Sweco, Jetpak och Peptonic finns bland bolagen som har lämnat sina kvartalsrapporter denna fredag.

Cibus hyresintäkter uppgick i första kvartalet till 14,0 miljoner euro (12,7).

Coronaviruset hade under kvartalet inte någon negativ resultatpåverkan på Cibus verksamhet, skriver fastighetsbolaget i sin rapport för det första kvartalet 2020.

Cirka 90 procent av Cibus intäkter kommer från de största dagligvarukedjorna i Norden.

Driftnettot blev 13,0 miljoner euro (12,1) och förvaltningsresultatet 6,8 miljoner (7,6). Exklusive valutakursförlust var förvaltningsresultatet 7,7 miljoner euro (7,6).

Nettoresultatet låg på 7,1 miljoner euro (8,9), vilket motsvarar 0:22 euro per aktie (0:29). Orealiserade värdeförändringar på fastigheter minskade till 1,6 miljoner euro (2,8).

Mavshack redovisar att rörelsens intäkter uppgick till 11,9 miljoner kronor under det första kvartalet 2020, upp från 4,2 miljoner kronor mot samma period förra året.

Rörelseresultatet blev -1,6 miljoner kronor (-3,1). Omsättningen för Mavshacks streamingtjänster (B2C) uppgick till cirka 2,5 miljoner kronor (1,6).

Omsättningen för Mavshacks B2B-del var cirka 7,5 miljoner kronor (2,4) MSEK. Det ska noteras att Your IT och Recapture IT förvärvats under andra kvartalet förra året och ingår inte i jämförelsen med föregående period, heter det.

"Vi ser en värld som mer eller mindre är nedstängd. I Sverige har Mavshacks verksamheter fortlöpt utan någon större dramatik … Vi ser ökade krav på digitalisering för företag med anledning av pågående pandemi och det är såklart gynnsamt för Mavshacks verksamhet", skriver bolagets vd Tommy Carlstedt i delårsrapporten.

För verksamheterna i Indien och Filippinerna är situationen helt annorlunda än i Sverige. Personal i Filippinerna har fortfarande inte möjlighet att ta sig till kontoret, vilket påverkar Mavshacks resultat negativt med cirka 750.000 kronor under första kvartalet.

"Bland annat har vi inte haft möjlighet att fortsätta med översättnings- och textningsarbete av program för bland annat National Geographic. Vi har även upplevt driftstörningar i såväl vår live-streaming som störningar i leveranser från mjukvaruutvecklingen under kvartalet som direkt konsekvens av att våra kollegor inte haft möjlighet att vara fysiskt närvarande på kontoren", skriver vd.

Mavshack befinner sig i due diligence-fas med förvärvet av Partner54 i Karlstad. Syftet med förvärvet är tillväxt inom B2B . I samband med förvärvet av Partner54 har Mavshack även påbörjat en konsolidering av bolagets B2B-dotterbolag där all personal och försäljning samlas i YourIT.

"Vi bedömer att omstruktureringen kommer att kunna spara upp till en miljon kronor om året i minskad administration", skriver Tommy Carlstedt

"Under året kommer vi se ytterligare omsättningsökning, både genom förvärv samt ökad försäljning inom Mavshack för såväl B2C som B2B. Genom tillväxt har jag en förväntan på att kostnadsökningarna kommer plana ut över tid när Mavshack blir en allt större enhet", avslutar vd.

Effnetplattformen, som verksar inom digital kommunikation, hade en omsättning på 1,5 miljoner kronor under det första kvartalet 2020 (2,1).

Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till -2,0 miljoner kronor (-0,8).

"Traditionellt har första kvartalet varit ett starkt kvartal men intäkterna under det första kvartalet detta år är de lägsta på många år", skriver bolaget i sin delårsrapport.

Intäkterna från royalty- och supportavgifter under kvartalet var dock på ungefär samma nivå som under motsvarande period föregående år, men intäkterna från den årliga licensavgiften var betydligt lägre.

Ovanstående berodde delvis på att Effnetplattformens kontraktsportfölj innehåller många kontrakt med royaltyintäkter.

"Vi eftersträvar att komplettera vår kontraktsportfölj med fler avtal med fasta avgifter för att jämna ut variationerna i vår intäktsström", skriver bolaget.

Vidare har diskussioner för licensiering av bolagets Header Compression-teknik och 5G-protokollstack dragit ut på tiden och ingen av dem kunde slutföras under första kvartalet.

"Mer än 50% av våra royaltyintäkter kommer från ett fåtal av våra kunder. Det kan således ha en betydande inverkan för oss hur våra kunders produkter presterar på sina respektive marknader och hur dessa marknader utvecklas. På kort sikt kan situationen bli mer utmanande på grund av covid-19-isoleringen över hela världen. Vi kommer att veta mer om det under de närmaste kvartalen", skriver Effnetplattformen.

Spiffbet, som utvecklar onlinespel för kasino och betting och som är listat på First North, hade ett resultat på -4,7 miljoner kronor i det första kvartalet 2020 (-4,0).

"Den ökade förlusten beror främst på att Spiffbets satsningar på produktutveckling och försäljning har intensifierats", skriver bolaget i rapporten.

Framöver under 2020 menar vd Henrik Svensson att utsikterna för lönsamhet ser ljusare ut och att de löpande kostnaderna under innevarande kvartal kommer att vara väsentligt lägre än under det första kvartalet.

Intäkterna under kvartalet uppgick till 0,6 miljoner kronor (0).

Solenergiföretaget Midsummer, vars aktie handlas på Nasdaq First North, redovisar ett rörelseresultat på 4,1 miljoner kronor (8,1) för det första kvartalet och på ebitda-nivå 12,7 miljoner (14,1).

"Jämfört med första kvartalet 2019 är rörelsemarginalen lägre, och det beror på att under första kvartalet 2019 kunde vi inte tillämpa successiv vinstavräkning, då våra gamla avtal inte var uppdaterade vid denna tid. Nettoomsättningen första kvartalet 2019 bestod till största delen av intäkter för processen där vi har höga marginaler", skriver Midsummer i kvartalsrapporten.

Nettoomsättningen uppgick till 42,8 miljoner kronor (26,9). Ökningen kom från försäljning av en DUO-maskin till Ryssland och utökad direktförsäljning av Midsummers solcellstak. Däremot såg bolaget en minskning av intäkterna från service och support, vilket berodde på coronavirusets påverkan i Kina under första kvartalet, då det inte har varit möjligt att skicka serviceingenjörer från Sverige till Kina under denna period.

Produktionsstarten i Kina blev ordentligt fördröjd på grund av corona-virusets utbrott och bolaget kan inte räkna med några större volymer därifrån innan 2021, heter det.

"Det som hänt stärker oss i vår övertygelse om att vi bör satsa på produktion i Europa", skriver Midsummer.

Nettoresultatet var 0,6 miljoner kronor (7,3).

Biomedicinbolaget Cyxone redovisar ett resultat efter finansiella poster om -10,2 miljoner kronor (-6,8) och ett resultat per aktie om -0:21 kronor (-0:18) för det första kvartalet 2020.

Likvida medel per den 31 mars uppgick till 51,8 miljoner kronor (30,0) och soliditeten låg på 95,5 procent (90,3).

"Vi på Cyxone arbetar som följd av det än mer virtuellt än vanligt, men för övrigt påverkas inte vår verksamhet nämnvärt", skriver tillförordnad vd och finanschef Ola Skanung i rapporten.

Rekryteringsarbetet för att hitta ny vd pågår fortfarande.

Det First North-listade säkerhetsbolaget Sensec hade en nettoomsättning på 20,1 miljoner kronor (21,7) under det första kvartalet. Rörelseresultatet för perioden uppgick till 1,4 miljoner kronor (1,7).

Resultat per aktie blev 0:01 krona (0:01). Kassaflödet under kvartalet uppgick till 4,9 miljoner kronor (-2,3). Sensec har vidtagit åtgärder för att anpassa verksamheten till covid-19.

"Trots svårigheter att i dagsläget kvantifiera de mer långsiktiga konsekvenserna, gör bolaget bedömningen att leveranstakten kan komma att dämpas med förseningar som följd vilket kan medföra en risk för signifikant påverkan på nettoomsättning och rörelseresultat för 2020", skriver bolaget.

Tidigare i veckan aviserade Sensecs styrelse en tvåårsplan som innefattar en offensiv förvärvsstrategi med ambitionen att bli marknadsledande i samtliga nordiska länder och därmed nå en omsättning om cirka 480 miljoner kronor vid slutet av 2022.

"I skrivande stund för bolaget dialog med ett flertal potentiella förvärvskandidater", heter det i delårsrapporten.

Gruvprospekteringsbolaget Botnia Explorations rörelseresultat uppgick till -1,2 miljoner kronor (-1,1) i det första kvartalet 2020. Några intäkter rapporterades inte.

Mark- och miljödomstolen har bett Botnia Exploration att reservera datumen 22 till 24 september 2020 för huvudförhandling av bolagets miljötillståndsansökan gällande gruvverksamhet för två av bolagets guldfyndigheter, Fäbodtjärn och Vargbäcken, uppger Botnia och menar att bolaget därmed uppnått en milstople "i utvecklingen från att vara ett prospekteringsbolag till att bli ett guldproducerande bolag".

Konsekvenserna av covid 19-utbrottet har hittills inte påverkat bolaget negativt. Givet den osäkra situationen är det dock i nuläget inte möjligt att uppskatta den potentiella påverkan, skriver Botnia.

Hemtjänsteföretaget Homemaid, listat på Spotlight, ökade under första kvartalet sin nettoomsättning med 8 procent till 61,5 miljoner kronor.

Rörelseresultatet före avskrivningar blev 2,9 miljoner kronor (1,2 och resultatet före skatt 1,2 miljoner kronor (-0,1).

"Covid-19 har påverkat verksamheten väsentligt under andra halvan av mars. Detta primärt då kunder bokat av sina städtillfällen och sjuktalen hos personal ökat kraftigt. Både omsättning och marginal har påverkats. Vi har dock lyckats hantera denna svåra situation på ett bra sätt och bedömer att vi genom starka insatser av vår organisation och regeringens stödinsatser har läget under kontroll", skriver bolaget i sin delårsrapport.

Kläd- och inredningsbolaget Lexington, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat om -9,8 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (-3,7).

De totala rörelseintäkterna sjönk till 56,7 miljoner kronor (64,7).

"I kvartalet tappade Lexington sammanlagt knappt 8 miljoner i försäljning, men i princip hela det tappet har två förklaringar. För det första så levererade vi ut våra sommarkollektioner i mars förra året, och i år kommer vi att leverera ut dem i april istället. Det innebär en negativ kalendereffekt på 5,6 miljoner i mars i år, och som delvis kommer tillbaka i april och maj. För det andra hade vi förra året i mars, liksom alla tidigare år, en utförsäljning av gamla lagervaror som gav drygt 2,4 miljoner i försäljning, men som vi i år inte kunde genomföra på grund av rådande rekommendationer om folksamlingar från Folkhälsomyndigheten", kommenterar vd Kristina Lindhe i rapporten och flaggar samtidigt för att effekterna av covid-19 märktes i mars.

Lexington har lyckats minska på de flesta kostnaderna, utom administration- och personalkostnader. Juridiska kostnader av engångskaraktär i USA på drygt 1,5 miljoner och tillfälliga konsultkostnader i början av året har ökat administrationskostnaderna. Vid årsskiftet stängde Lexington sin sista butik i USA.

Bruttomarginalen förbättrades till 64,9 procent (63,2) för perioden, vilket delvis beror på en ökad andel av försäljningen genom egna kanaler, samt att bolaget inte hade någon lagerutförsäljning i år, skriver Kristina Lindhe.

Efter kvartalets gång har bolaget noterat minskad trafik till sina egna samt återförsäljares butiker.

"I vissa länder har många butiker varit helt eller delvis stängda i april. Samtidigt har vi sett en väldigt positiv utveckling i våra online-kanaler", kommenterar vd.

Whiskybolaget Mackmyra, listat på First North, redovisar ett resultat efter skatt på -8,5 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (-6,5). Resultatet per aktie uppgick till -0:41 kronor (-0:46).

Rörelseresultatet blev -5,7 miljoner kronor (-3,6). Nettoomsättningen exklusive alkoholskatt uppgick till 18,0 miljoner kronor (19,4).

Första kvartalets siffror ska ses mot bakgrund av den stora påverkan som covid-19 fått på Mackmyra.

"Vi har sedan mitten på mars vänt på alla stenar för att ställa om och att kompensera försäljnings- och likviditetsminskningar på grund av covid-19-restriktionerna. Vi har planerat för en sexmånadersperiod med kraftigt minskad försäljning", skriver nytillträdde vd Johan Larsson.

Mackmyra har bland annat ställt om till onlinebaserad eventverksamhet i Tyskland och UK.

"Vi ser en kraftig ökning både i de större etablerade onlinekanalerna och i våra egna webshopar. Vi bedömer dessutom att onlineverksamheten är ett viktigt sätt att fortsätta hålla kontakten med konsumenter och butiker för att vara tidig ur startblocken när Europa sakta öppnar igen", skriver Johan Larsson.

Andra åtgärder som vidtagits är att Mackmyra stoppat ordinarie destillering.

"Genom ett stort antal bra insatser har Mackmyra kunnat ställa om och begränsat försäljningsminskningen till 7 procent, tagit position som ledande destilleri i Europa för onlineverksamhet och har därtill öppnat upp för en ny (eventuellt tillfällig) affär med handsprit", skriver Johan Larsson.

Den senare syns inte i första kvartalet, men kommer kunna hjälpa till att kompensera en del av utebliven försäljning under andra kvartalet, skriver vd. En stor anledning till att försäljningen har kunnat hållas uppe är att Sverige inte stängde landet helt, tillägger han.

 

Medicinteknikbolaget RLS Global, som är listat på First North, redovisar ett rörelseresultat för det första kvartalet 2020 på -3,9 miljoner kronor (-5,7).

Nettoomsättningen blev 374.000 kronor (260.000). Likvida medel vid periodens slut uppgick till 35,9 miljoner kronor (15,6).

Precise Biometrics, som levererar teknik för fingeravtrycksigenkänning, redovisar ett resultat efter skatt på 0,3 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (-7,9). Resultatet per aktie uppgick till 0:00 kronor (-0:02).

Nettoomsättningen uppgick till 23,1 miljoner kronor (12,1).

Rörelseresultatet före avskrivningar och nedskrivningar, ebitda, blev 3,1 miljoner kronor (-4,7) för perioden.

Det rapporterade rörelseresultatet var 0,1 miljoner kronor (-7,9).

Kassaflödet kom in på 6,9 miljoner kronor (-10,2).

Vibrosense rörelseintäkter för det tredje kvartalet, januari-mars 2020, uppgick till 0,6 miljoner kronor (0,09) och består av intäkter avseende försäljning och uthyrning av fot- och handinstrument.

Resultatet efter finansiella poster uppgick till -1,6 miljoner kronor under kvartalet (-1,8).

Under första kvartalet har Vibrosense lagt stor kraft på att skapa möjligheter inom vårdsektorn för att bygga nätverk inom diabetesvården.

"Covid 19-situationen medför att vårdsektorn stängts ner för många planerade affärssamtal och detta påverkar givetvis våra möjligheter att göra affärer och starta nya samarbeten inom diabetesvården … Trots detta har vi hunnit skapa en bra grund för att gå vidare med kraft så snart situationen tillåter", skriver Vibrosense.

Bolagets likvida medel per den 31 mars 2020 uppgick till 11,9 miljoner kronor (5,2). Tredje kvartalets kassaflöde uppgick till -1,8 miljoner kronor (-1,3).

"Det extra tillskott av kapital vi erhåller genom den riktade nyemission som kommunicerades den 11 maj, ger oss önskad stabilitet för att med oförändrad kraft fortsätta våra satsningar på expansion", skriver vd.

Arocells utmaningar till följd av corona har bland annat varit begränsade möjligheter till möten med bolagets kliniska partners samt lägre försäljning av bolagets kit.

Det framgår av bolagets delårsrapport på fredagsmorgonen.

"Den interna verksamheten har dock kunnat fortsätta med oförminskad kraft. Stort fokus under denna period har därför lagts på förstärkning av vår IP-portfölj och på arbetet med att få AroCell TK 210 Elisa godkänd av FDA i USA", skriver vd Michael Brobjer i delårsrapporten.

Under första kvartalet uppgick nettoomsättningen till 0,06 miljoner kronor (0,08).

Resultatet före finansiella poster uppgick till -5,5 miljoner kronor (-5,3). Resultatet per aktie före och efter utspädning uppgick till -0:08 kronor (-0:13).

Operativt kassaflöde för perioden uppgick till -5,1 miljoner kronor (-4,4) och likvida medel vid periodens utgång uppgick till 55,8 miljoner kronor (25,3).

Skolföretaget Engelska skolan redovisar ett resultat efter skatt på 122 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (47,9) i det brutna räkenskapsåret 2019/2020. Resultatet per aktie uppgick till 3:04 kronor (1:19).

Rörelseresultatet blev 163 miljoner kronor (64,2). Justerat för poster av engångskaraktär om 53,8 Mkr (-6,2) relaterade till spanska förvärv och exklusive effekter av IFRS 16 uppgick rörelseresultatet till 87,3 miljoner kronor (70,4).

Nettoomsättningen uppgick till 858 miljoner kronor (743). Organisk försäljningstillväxt var 8,7 procent.

Verkstadsföretaget Bergman & Beving redovisar en nettoomsättning på 1.090 miljoner kronor (995) för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret som slutade i 31 mars 2020.

Ebita-resultatet uppgick till 57 miljoner kronor (57) och belastades med omstruktureringskostnader om 18 miljoner kronor. Ebita rensat för omstruktureringskostnader blev då 75 miljoner kronor (57), motsvarande en ebita-marginal om 6,9 procent (5,7).

Resultatet efter skatt uppgick till 30 miljoner kronor (38) och resultat per aktie blev 1:10 kronor (1:40).

Bolaget meddelade i början av april att det bedömde att koncernens resultat för fjärde kvartalet och kassaflöde från den löpande verksamheten skulle vara i linje med föregående års nivå.

Styrelsen skjuter fram beslutat om förslag till utdelning.

Teknikkonsulten Sweco redovisar ett ebita-resultat på 630 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Analytikerna i Infronts sammanställning av 6 analytikers estimat hade räknat med 598 miljoner kronor.

Ebita-marginalen uppgick därmed till 11,1 procent mot förväntade 10,5 procent. Nettoomsättningen uppgick till 5.680 miljoner kronor. Här hade analytikerna väntat 5.680 miljoner kronor.

Den organiska tillväxten uppgick till cirka 4 procent. Debiteringsgraden blev 73,6 procent i kvartalet jämfört med 74,1 procent motsvarande period i fjol.

Sweco ökade omsättning och ebita-resultat i det första kvartalet men coronaeffekter kan tynga resterande del av året.

"Vi har sett ett antal stoppade och försenade projekt, som kommer att få en negativ påverkan på våra intäkter framöver", skriver vd Åsa Bergman i rapporten för det första kvartalet 2020.

Inom branscher inom industrisegmentet samt de privata bygg- och fastighetssegmenten ser bolaget nu en minskad efterfrågan, även om det innevarande kvartalet beskrivs som starkt av vd:n.

"Vi har bibehållit en nära kontakt med kunderna, tagit hem nya uppdrag och levererat enligt plan för de flesta projekt", skriver hon och menar att bolagets höga digitaliseringsgraden gjort att leveranskapaciteten varit relativt oförändrad.

Vidare framhålls en stark finansiell ställning med relativt låg nettoskuld och god likviditet, som gör att bolaget kan dra "nytta av möjligheter när de dyker upp".

First North-listade investeringsbolaget Byggmästare Anders J Ahlströms substansvärde minskade med 9 procent och uppgick till 154 kronor vid utgången av det första kvartalet, jämfört med 170 vid utgången av det fjärde kvartalet 2019.

Intäkter från avtal med kunder uppgick till 50,1 miljoner kronor (53,6), och resultat per aktie var 1:46 kronor jämfört med 1:72 kronor samma period föregående år.

"Generellt har Byggmästarens bolag sammantaget sett en förhållandevis mild effekt av de på covid-19 följande samhällsförändringarna", skriver vd Tomas Bergström.

Kontanta medel och likvida placeringar utgjorde den 31 mars 2020 drygt 50 procent av substansvärdet och uppgick till ca 560 miljoner kronor skriver vd:n och konstaterat att bolagets finansiella ställning är "mycket god".

Green Landscaping som är bolagets största innehav påverkades mindre av covid-19 men desto mer av den milda vintern.

"(...) de bolag vi är delägare i generellt har motståndskraftiga affärsmodeller", skriver vd:n.

Under det första kvartalet har bolaget varit försiktiga med investeringar och menar att värderingarna var höga och att "osäkerheten var påtaglig" efter börsfallen.

Logistik- och budföretaget Jetpak, listat på First North, rapporterar ett rörelseresultat om 14,8 miljoner kronor för det första kvartalet (21,5). Intäkterna uppgick till 239 miljoner kronor (212) och nettoresultatet till 8,5 miljoner kronor (14,5).

"Initialt under kvartalet lades stort fokus på integrationen av det förvärvade bolaget 3D Logistik i Danmark, inklusive genomförandet av kommersiella och operationella förbättringsprogram som skall bilda grund för fortsatt tillväxt och vidare marginalförbättringar", skriver vd Kenneth Marx i rapporten.

När covid-19 slog till med full kraft under andra halvan av kvartalet förändrades dock marknadssituationen markant.

"Coronapandemin fick därmed en väsentligen negativ påverkan på det första kvartalets rörelseresultat", konstaterat vd:n vidare.

Den enskilt största direkta effekten för Jetpaks del var att de större nordiska flygbolagen under mars minskade sin kapacitet av dagliga flygavgångar. Kvartalets underliggande organiska tillväxt uppgick till -2,7 procent (6,4).

"Trots detta så har vi varje dag under hela denna period haft tillgång till flygavgångar för våra viktigaste flygdestinationer, inte minst tack vare de snabbt statligt upphandlade flyglinjerna inom Norge och till destinationer i norra Sverige", uppger Kenneth Marx och hyllar bolagets "asset light" affärsmodell.

Bolaget har infört en "capacity surcharge" på flygtransporter från och med april för att kompensera för ökade kostnader i spåren av ett minskat flygnätverk. Jetpak har också dragit nytta av stödåtgärder som olika länder aviserade i slutet av det första kvartalet. Som tidigare meddelat har styrelsen dragit tillbaka sitt förslag till utdelning.

Inför den omedelbara framtiden uttrycker bolaget visst hopp.

"Vår bedömning är att när samhällena nu så smått tycks börja öppna upp igen så kan transportbehoven snabbt komma att öka", uppger Kenneth Marx och spår att covid-19 kommer att ha störst påverkan på Jetpak under perioden mars till maj.

Trots osäkerheten kring 2020 står Jetpak fast vid sina långsiktiga mål om att uppnå 5 procent organisk tillväxt med en justerad rörelsemarginal på 12 procent.

Peptonics omsättning av produkter uppgick till 1,8 miljoner kronor under det första kvartalet 2020 (1,5). Bruttomarginalen blev 55 procent (55). Rörelseresultat uppgick till -5,8 miljoner kronor (-4,1) och resultat per aktie blev -0:04 kronor (-0:05).

Försäljningen av Peptonics produkt Vagivital i fysiska apotek påverkades av covid-19-pandemin.

"Efter att ha nått rekordförsäljningsnivåer i januari och februari sjönk försäljningen av Vagivital i mars rätt kraftigt i apoteksbutikerna. Försäljningen on-line har inte sjunkit i samma takt", skriver vd Johan Inborr i delårsrapporten.

Leverans av Vagivital-beställningarna till Kina kommer att ske under maj.

Peptonic undersöker möjligheterna för att utöka indikationen för Vagivital till att även omfatta vestibulit.

Eventuellt kan en liten klinisk studie behöva genomföras, skriver vd.

Rekryteringen till den kliniska studien med kvinnor som genomgått cancerbehandling har avslutats på grund av covid-19.

"De patienter som nu är inne i studien kommer att avsluta den, men vissa mätningar kommer inte att utföras då patienterna inte kan eller får besöka kliniken. Sista patienterna planeras gå ur studien i juni. Resultaten beräknas vara klara under tredje kvartalet 2020", heter det.

Peptonic meddelade även på torsdagskvällen att det ingått avtal om att förvärva en majoritetsandel i finländska Lune för cirka 19,2 miljoner kronor, med betalning i nyemitterade aktier.

Klädbolaget Björn Borg redovisar ett resultat efter skatt på 10,6 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (16,9). Resultatet per aktie uppgick till 0:42 kronor (0:67).

Nettoomsättningen uppgick till 172 miljoner kronor (188).Bruttomarginalen uppgick till 52,7 procent (56,8). Rörelseresultatet blev 7,2 miljoner kronor (18,5).

"Kvartalet avslutades med stora intäktsfall som ett resultat av de restriktioner som infördes för att bekämpa coronapandemin. Trots detta så har vi fortsatt god tillväxtökning i Tyskland, 28 procent, som drivs av bra samarbeten med e-tailers. I Finland växer vi 15 procent mot föregående år, och vår egen e-handel som växer med 23 procent i kvartalet.", skriver bolagets vd Henrik Bunge

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -