På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

"Aktien är en potentiell tenbagger"

Placerapodden Mattias Häggblom är ansvarig förvaltare på Swedbank Roburs globala hälsovårdsfond Medica. I podden berättar Mattias om hur han ser på sektorn, olika terapiområden och vad som är mest aktuellt inom hälsovård. Vi går igenom flera av fondens innehav. Såväl utländska som svenska aktier diskuteras.

(Reklamfritt Längd: 1.13tim)

I podden diskuterar vi flera teman och aktier. Ungefärliga tidskoder nedan: 

01.14 Aktuella händelser i hälsovårdssektorn

Vi inleder med att ta upp två aktuella och viktiga händelser i hälsovårdssektorn. Dels avtalet mellan Novo Nordisk och Dicerna och vikten av RNA-terapier och dels det ”hemliga” budet på Qiagen.

Aktier som nämns: Arrowhead, Biotage, Dicerna, Ionis, Novo Nordisk, Qiagen och Thermo Fisher

12.18 Vem är Mattias Häggblom?

Mattias berättar om sin bakgrund och hur han hamnade i finansbranschen. Mattias berättar om sin karriär som hälsovårdsanalytiker och hur han till slut hamnade som ansvarig förvaltare på Swedbank Roburs globala hälsovårdsfond.

18.22 Swedbank Robur Medica och viktiga innehav

Vi får lära oss det mesta om Swedbank Roburs hälsovårdsfond. Mattias beskriver hur det är att förvalta en av nordens största hälsovårdsfonder och hur han tänker kring antal innehav, storlek på innehaven och geografisk fördelning. Vi pratar om några av fondens största innehav. Mattias ger bland annat sin syn på Novo Nordisk kapitalmarknadsdag som arrangerades i veckan.

Aktier som nämns: Alexion, Chemometec, Herantis Pharma, Medistim, Novo Nordisk och Thermo Fisher

33.27 Investeringsstrategi och Mattias 4 aktiekategorier

Mattias redogör för de fyra investeringskategorier som han har valt att fokusera på i fonden – "Contrarian", "Innovation", "Consolidators" och "Compounders." Vi går dessutom på djupet i några aktier inom respektive kategori. Bland annat ger Mattias sin syn på Sobi och Herantis Pharma.

Aktier som nämns: Alexion, Astrazeneca, Chemometec, Herantis Pharma, Medistim och Sobi

63.00 Flera aktuella händelser

Vi diskuterar det politiska läget i USA och hur det har och kan komma att påverka hälsovårdsaktier. Dessutom förklarar Mattias vad det är som orsakat den volatila rörelsen i Oncopeptides senaste tiden.

Aktier som nämns: Oncopeptides och UnitedHealth Group

 

Klicka här för att höra podden direkt via Soundcloud

Följ Placera på Facebook , LinkedInTwitter,  Youtube och SoundCloud

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -