På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta Listan: Stigande trend i Medtech

Heta Listan Ett ledande medicinteknikbolag lockar listan till USA. Återigen är det en stigande trend som väckt intresset.

Förra veckan kvalade Norsk Hydro till listan i ett försök att bottenfiska aktier i aluminiumbolaget. Ganska snart aktiverades affärsförslaget, men lika kvickt sjönk aktien under vår stop loss. Det innebär en bokförd förlust på 5 procent.

Bottenformationen i Norsk Hydro är dock lika intressant som tidigare. Misstaget här är att jag missbedömt volatiliteten och det skulle krävts en större stopp loss.

Vidare har djurmedicinbolaget Zoetis också lämnat listan. Det affärsförslaget resulterade i en vinst på 10 procent.

H&M har givit utdelning. Justerat för kupongen visar affärsförslaget en vinst på 19 procent. Aktien är nu svagare än tidigare. Det är naturligt med en paus i den snabba uppgången sedan botten. Därför behåller Heta listan på H&M-aktien ett tag till.

Nykomlingen Guidewire Software utvecklas väl. Den har nu stigit 5 procent över vår trigger. Detsamma gäller isoleringsbolaget Owens Corning som stigit lika mycket.

Nu till veckans kandidat, ett lifescience-bolag som lockar i stigande trend.

Edwards Lifescience Corp (EW)

Trigger: 240,00 dollar                                            Stop loss: 225,00 dollar

EW är ett medicinteknikbolag med bas i Kalifornien. Produkterna säljs på ett 100-tal marknader världen över. Bolaget har en ledande position inom behandlingar av hjärtsjukdomar och har specialiserats sig på kateterbaserad teknik för utbyten av klaffar, samt verktyg för att åtgärda skador på klaffar hos hjärtsjuka patienter som inte klarar öppen hjärtkirurgi. Bolaget är också världsledande på monitorering av kritiskt hjärtsjuka.

EW har en stark historik med stadiga vinstökningar under tidigare år. Under 2019 förväntas en vinstökning kring 19 procent. I tre av tre avklarade kvartal har bolaget slagit analytikernas förväntningar. För 2020 spår analytikerna att vinsten per aktie stigit med ytterligare med 10 procent.

Omsättningen har ökat mellan 16 respektive 11 procent under 2017 och 2018. I år spås omsättningen öka med 13,3 procent, därefter med 11 procent under 2020.

Den stabila utvecklingen återspeglas i en fantastisk utveckling på börsen. Trenden är stigande och med en rimlig volatilitet. Nu står aktien inför ett utbrott, vilket gör den intressant att lyfta in på Heta Listan.

Bolaget har ett marknadsvärde på närmare 50 miljarder dollar. Förväntas omsätta knappt 5 miljarder dollar i år och handlas till styvt p/e 40.

Köp om den stiger över 240,00 dollar och sätt stopp vid 225 dollar.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -