Soc Gen skär ner i investmentbanken

Börs Den franska banken Société Générale överväger att varsla tusentals inom sin investmentbankverksamhet, skriver Bloomberg med hänvisning till källor.

Bakomliggande skäl till den omfattande strukturåtgärden i bolaget är kostsamma omställningar efter EU:s nya lagstiftning, de så kallade Mifid II-reglerna.

Banken sägs nu överväga att etablera ett samriskbolag gällande analystjänster inom ramen för de omstruktureringar som görs i banken, vilket är i linje med den trend som gått genom finanssektorn efter Mifid II-reglernas införande. Reglerna går ut på att skapa vattentäta skott mellan trading och analystjänster.

Bland aktörer som nämns som möjlig partner för Société Générale finns Kepler Cheuvreaux, som bland annat anlitas av den franska konkurrenten Credit Agricole och Swedbank.

De tjänster som är särskilt hotade är inom global banking och supporttjänster inom finans och personaladministration, uppger nyhetsbyråns källor. Besparingarna ska uppgå till omkring 500 miljoner euro.

Société Générale har inte velat kommentera uppgifterna, men bankens företrädare uppgav i samband med bokslutet tidigare i februari att neddragningarna ska fokuseras inom ränte- och valutahandelsavdelningarna.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -