Pareto varnar för verkstadsaktier

Börs En global inbromsning i tillverkningssektorn kan väntas och det innebär att risken för kursnedgångar i verkstadssektorn har ökat efter den positiva kursutvecklingen i januari, enligt Pareto.

Pareto Securities har sänkt sina rekommendationer för de svenska verkstadsföretagen Assa Abloy, Atlas Copco, Sandvik och Trelleborg, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om under tisdagsmorgonen.

"Efter industrisektorns kursrally på 15 procent i januari är vår syn att sektorn har rusat alltför långt och av fel skäl. Faktumet att delårsrapporterna för fjärde kvartalet var över förväntan är bara en kortsiktigt positiv faktor", resonerar Pareto i analysen.

De regionala efterfrågetrender som kommunicerades i verkstadsföretagens bokslutsrapporter fortsätter att stödja analyshusets syn om en förestående global inbromsning i verkstadssektorn.

Pareto bedömer visserligen fortfarande att 2019 kommer att vara ett lämpligt år att köpa verkstadsaktier, men tror att det kommer att komma en punkt senare under året när de globala konjunkturutsikterna ser ännu svagare ut än nu. Det blir en bättre punkt att köpa verkstadsaktier, enligt analyshuset.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -