Sensys Gatsos VD: "En bra bas"

Börs Sensys Gatsos starka orderingång, som inleddes under fjärde kvartalet 2017, har fortsatt under första halvåret 2018.

"Efter kvartalets utgång har vi haft en orderingång på cirka 66 miljoner kronor, i huvudsak från Australien, och vi har även erhållit ett tilldelningsbeslut värt upp till 70 miljoner kronor", skriver vd Ivo Mönnink i halvårsrapporten.

Orderingången för det andra kvartalet uppgick till 183 miljoner kronor, vilket är en ökning från 64,6 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol. Under första halvåret 2018 har en orderingång om 236 miljoner kronor uppnåtts.

"Tillsammans med 144 miljoner kronor från tidigare vunna upphandlingar, fram till och med fjärde kvartalet 2017, har vi uppnått en bra bas för vår framtida försäljning", skriver Ivo Mönnink.

Sensys Gatsos försäljningen har återigen tagit fart, med en tillväxt på 30 procent under andra kvartalet och 15 procent under förta kvartalet.

Verksamheten i USA återhämtat sig under kvartalet, med ökad försäljningspotential och intensifierat fokus på att driva in obetalda kundfordringar.

"Sedan Iowas Högsta Domstol i maj beslutade att tillåta automatisk hastighetsövervakning på Iowas motorvägar igen, har våra kameror återaktiverats, och effekten kommer att synas i våra försäljningssiffror under andra halvåret 2018", uppger Ivo Mönnink.

Den balanserade fördelningen mellan olika regioner när det gäller försäljning och orderingång är en god indikation på en generellt förbättrad internationell marknadssituation, vilket också gör Sensys Gatso mindre beroende av enskilda marknader, heter det i rapporten.

"Med ökad försäljning och noggrann kostnadskontroll räknar vi med en successiv förbättring av vår lönsamhet", skriver Ivo Mönnink och poängterar att kostnadsbasen har stabiliserat på runt 40 miljoner kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -