WSJ: Trump inför nya biltullar

Politik Donald Trump överväger att införa nya tariffer på importerade bilar. Det rapporterar Wall Street Journal på onsdagskvällen. Tarifferna rapporteras vara på uppemot 25 procent.

Reuters rapporterar att Trumpadministrationen har lanserat en nationell säkerhetsutredning av importen av bilar och lastbilar, något som kan leda till liknande importtullar som de som redan har införts på stål och aluminium.

"Det finns bevis som antyder att import från utlandet i decennier har eroderat vår inhemska bilindustri", sade handelsminister Wilbur Ross i ett uttalande.

Han utlovade samtidigt en "grundlig, rättvis och transparent undersökning".

Handelsdepartementet uppgav vidare att undersökningen kommer att avgöra huruvida den förlorade inhemska produktionen har försvagat USA:s "interna ekonomi" och dess kapacitet att utveckla olika typer av fordonssystem.

President Donald Trump sade i ett uttalande att "känrindustrier, som bilar och bildelar, är avgörande för vår styrka som nation".

Administrationsföreträdare sade inför annonseringen av utredningen att åtgärden delvis avser att sätta press på Kanada och Mexiko i de pågående samtalen om ett nytt Nafta-avtal.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -