Uber ökar kvartalsförlusten

Taxi Nättaxibolaget Ubers förlust ökade under tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet, enligt dokument som skickats till aktieägare. Det rapporterar Financial Times.

Det justerade resultatet blev -743 miljoner dollar, en 14 procent större förlust jämfört med andra kvartalet. Nettoresultatet uppgick till -1,46 miljarder, från -1,06 miljarder föregående kvartal.

Samtidigt steg nettointäkterna med 14 procent till 2 miljarder dollar och bruttobokningarna ökade 11,5 procent till 9,7 miljarder dollar.

Uber är ett privatägt bolag och måste därför inte redovisa sina räkenskaper offentligt men bolaget har sedan tidigare i år valt att informera om vissa siffror.

På tisdagen kom ett erbjudande till Uber-ägare om en komplex investeringsaffär från ett konsortium med japanska konglomeratet Softbank i spetsen. Uber-ägare måste nu välja mellan att sälja sina aktier till de 32:97 dollar per aktie som Softbank erbjuder, eller vänta på en eventuell börsnotering av Uber år 2019.

Förutom att köpa befintliga aktier vill konsortiet också investera 1 miljard dollar i nya Uber-aktier till kurs 48:77 dollar per aktie. Det viktade snittet av de två aktiepriserna motsvarar en värdering av Uber på 54 miljarder dollar, enligt en talesperson på Softbank.

För att affären ska ros i land måste investerare köpa minst 13,4 procent av Uber-aktier från befintliga ägare.

Vissa aktieägare säger att Softbanks pris är för lågt och anklagar det japanska bolaget för att "stjäla" aktien, skriver Financial Times.

Men en rad dåliga nyheter för Uber nyligen, inklusive Waymo-stämningen, kan få aktieägare att sälja sina aktier nu snarare än att vänta till en eventuell börsnotering.

Vidare har Softbank sagt att flera tidiga Uber-investerare, som riskkapitalbolagen Benchmark och Menlo Venture, är villiga att sälja aktier i bolaget.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -