Bostadsrättsförsäljning skjuts upp

Börs Karlbergsvägen 77, vars preferensaktie handlas på First North, meddelar att säljstarten av de planerade bostadsrätterna i bolagets enda fastighet senareläggs till efter årsskiftet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Så sent som i slutet av september i år gavs beskedet om att säljstart skulle ske den 17 oktober. Nu har bolaget beslutat att påbörja försäljningen av de planerade bostadsrätterna först när den nya detaljplanen för fastigheten har vunnit laga kraft.

På så sätt ska kunderna kunna erbjudas "en mer definitiv inflyttningstid", skriver bolaget. Säljstart förväntas således preliminärt till första kvartalet 2018.

"Genom att senarelägga försäljningen av bostäderna till dess att den nya detaljplanen vunnit laga kraft kan vi tillgodose önskemålet om en fastställd tidpunkt för inflyttning, ett önskemål som tydligt framkommit i kontakter med intresserade kunder. Vi ser önskemålet som en naturlig reaktion på en viss generell osäkerhet på bostadsmarknaden för närvarande, och vi är självklart lyhörda för vad marknaden signalerar", säger vd:n Jens Rastad i en kommentar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -