SHB: Bra köpläge i Dustin

Börs Handelsbanken ser ett bra köpläge i it-återförsäljaren Dustin efter en tid av något svagare kursutveckling.

"Vi ser en bra möjlighet att köpa Dustin Group-aktien inför utnämnandet av en ny vd och den kommande kapitalmarknadsdagen", skriver Handelsbanken i en analys och lägger till att båda dessa händelser väntas ske under de kommande två till tre månaderna.

Dustin-aktien har tappat från årshögsta nivåer kring 75 kronor, efter beskedet i juni att nuvarande vd Georgi Ganev slutar för att den 1 januari 2018 börja som vd för Kinnevik.

Läs också: Dagens nya aktierekar

Handelsbanken hävdar dock att Dustin har en stark strategi på plats och att bolaget är väl positionerat för att fortsätta att ta marknadsandelar i Norden.

Samtidigt räknar banken med att flera initiativ, som molnplattformen och tilläggsförvärv, lyfter bruttomarginalen och genererar lönsam tillväxt, heter det i analysen.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen, uppgraderar SHB Dustin till köp (öka) och håller kvar riktkursen 80 kronor.

Vid 10.15-tiden på måndagen hade Dustin stigit 3,8 procent till 68:75 kronor. Sedan årsskiftet är aktien upp 7,4 procent.

image

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -