Fingerprint vinstvarnar

börsr Fingerprint Cards spår att intäkterna i det tredje kvartalet kommer att ligga i intervallet 800-840 miljoner kronor. Det är långt under analytikernas prognoser.

Fingerprint Cards spår att intäkterna i det tredje kvartalet kommer att ligga i intervallet 800-840 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Intäkterna är i linje med föregående kvartal, alltså det andra kvartalet i år.

Analytikerna spådde inför måndagens besked att intäkterna i det tredje kvartalet skulle uppgå till 1.507 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

"Som tidigare kommunicerat ger Fingerprints inga prognoser, men väljer att gå ut med denna information eftersom bolaget bedömer att intäktsnivån väsentligt skiljer sig från den förväntansbild som för närvarande finns i marknaden", skriver bolaget.

Fingerprint upplever för närvarande en avvaktande marknad och en bidragande orsak är Apples lansering, heter det vidare.

"Distributörer och modulhus som levererar till Fingerprints OEM-kunder har därför minimerat sina lagernivåer. Trots detta, bedömer Fingerprints att antalet levererade sensorer från bolaget under det tredje kvartalet kommer att öka med cirka 40 procent jämfört med det andra kvartalet", skriver bolaget.

Bolaget hänvisar också till den svagare amerikanska dollarn samt till att produktmixen har förändrats på grund av att flertalet av Fingerprints större OEM-kunder har valt att skifta till baksidesmonterade sensorer och dessa har ett lägre pris.

"Detta har resulterat i att genomsnittspriset, ASP ("Average Selling Price"), på sensorer faller, vilket har haft en negativ påverkan på intäkterna. Fingerprints har tidigare kommunicerat en ASP-reduktion överstigande 20 procent per år men för närvarande är den cirka 30 procent", heter det i måndagens pressmeddelande.

Bolaget skriver vidare att det ännu inte har fastställt resultatet för det tredje kvartalet.

"Vad gäller Fingerprints operativa kostnader och balansposter förväntas dock inga väsentliga avvikelser från tidigare kommunicerade förutsättningar".

Den fullständiga rapporten för det tredje kvartalet väntas den 26 oktober.

Läs även:

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -