Måndagens aktierekar

Nyhet Det är lugnt på analysfronten, men tre köprekommendationer har publicerats under måndagen, från SEB, SHB och Citi.

SEB Equities inleder bevakning av spelbolaget Mr Green med rekommendationen köp. Riktkursen är 48 kronor. Det framgår av en analys. Bolaget stödjs av en strukturell tillväxt till följd av att onlinespelande fortsätter att ta andelar från den totala spelmarknaden. Det framhåller SEB.

"Vi förväntar oss att Mr Green fortsätter att dra nytta det starka varumärket under 2017-2019 och behåller momentum för översta raden medan utgifterna på marknadsföring kan väntas minska i förhållande till intäkterna", skriver SEB.

Från en tillväxttakt på 24 procent under åren 2013-2016 väntas intäktstillväxten under åren 2016-2019 ligga på 19,5 procent. Ebitda-marginalen bedöms förbättras till 14,5 procent "drivet av lägre marknadsföringskostnader, lanseringen av en sportbok och skalfördelar från högre intäkter", skriver SEB. Strax före klockan 10 noterades Mr Green upp nära 4 procent för dagen till kursen 39:80 kronor

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Addtech till köp, från tidigare öka. Riktkursen höjs till 200 från 190 kronor. Det framgår av en analys. Addtech stängde på 160 kronor i fredags. Bolaget redovisade samma dag ett ebita-resultat om 214 miljoner kronor för det första kvartalet, 11 procent högre än analytikernas snittförväntningar.

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för SSAB till köp, från tidigare neutral. Det skriver Bloomberg First Word.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -