SHB: App avgörande för Leo Vegas

Börs Att mobilspelsbolaget Leo Vegas växer snabbare än marknaden kan till stor del förklaras av två faktorer: bolagets app och marknadsföringen. Det anser SHB.

Handelsbanken Capital Markets skriver det i sin inledande analys av bolaget där rekommendationen sätts till köp med en riktkurs om 75 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om på måndagen.

För det första pekar banken på en ovanligt snabb applikation. För det andra: en aggressiv marknadsföring som gör att spelbolaget kan betraktas som en snabbväxare, enligt banken.

"Vi tror att det finns två skäl till att Leo Vegas växer snabbare än konkurrenterna: en snabbare app än något vi har sett tidigare och mer aggressiv marknadsföring. Snabbhet är avgörande för sportsbetting och fotbolls-VM nästa år bör innebära att 2018 blir det klart bästa spelåret någonsin", framgår det av analysen.

Beträffande Leo Vegas mål om att nå en omsättning på 300 miljoner euro nästa år tror Handelsbanken att spelbolaget kommer att infria sitt löfte. Marginalmålsättningen (ebitda) om runt 15 procent infriades redan förra året och kan då komma ett överträffas 2018, menar banken vidare.

"Givet en högre tillväxttakt och liknande andel av intäkter från reglerade marknader, tror vi att Leo Vegas kommer att handlas med en premie jämfört med sektorn baserat på prognoserna för 2019. Dessutom väntas ett listbyte från First North till Nasdaq OMX under 2017, vilket borde öka intresset för aktien", fortsätter banken.

Vid 11-tiden på måndagen handlades spelaktien till 57:75 kronor, en uppgång med 7,4 procent för dagen. Den senaste månaden är uppgången hela 44 procent för aktien.

Leo Vegas-aktiens utveckling hittills i år.

 

image

Mer från förstasidan

Mest läst

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -