Börsveckans fyra köpråd

Börs Köp Boliden, Hexatronic, Assa Abloy och MQ, men avvakta med Avensia, Lexington och Sectra. Det skriver Börsveckan i veckans nummer.

Gruv- och smältverksbolaget Boliden gynnas av stigande metallpriser, och ledande ekonomiska indikatorer pekar på vidare uppgång. Till p/e 11 finns goda förutsättningar för ytterligare kursuppgång, enligt Börsveckan.

Avensia har bra tillväxt och lönsamhet, men halva börsvärdet utgörs av den egenutvecklade mjukvaran Storefront, och inget utrymme för bakslag finns.

Hexatronic anses välpositionerat för den intensiva utbyggnaden av infrastruktur för bredband. Ett köpråd utfärdas, med brasklappen att aktien har gått starkt och kursrisk råder.

Heminredningsbolaget Lexington visade lovande tendenser under andra halvåret 2016, men Börsveckan vill se en uthållig förbättring innan tidningen kliver på tåget och avvaktar därför. Ett orosmoment är huruvida storägaren Staffan Persson är i färd med att sälja resten av sina 1,3 miljoner aktier, 27 procent av bolaget, efter att ha sålt 400.000 i början av mars.

Låsbolaget Assa Abloy har halkat efter börsindex de senaste åren och växer sakta organiskt, men marknadsprognoserna tycks försiktiga och Börsveckan vädrar köpläge.

Förväntningarna på Sectra är högt ställda. Värderingen kan dock ifrågasättas givet föga övertygande kvartal på sistone, och ett köpråd vore alltför spekulativt. Börsveckan avvaktar således.

MQ:s värdering tycks låg med ett rullande p/e-tal på 12,5 och en direktavkastning på 5,2 procent. Börsveckan upprepar därför sitt köpråd efter förra veckans rapport, i en rekapitulation av en nu årsgammal rekommendation.

Börsveckan gör inga förändringar i sin modellportfölj i veckan.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -