Fondjätten spår starkt börsår

Fonder Trots den politiska oron fortsätter de europeiska och japanska börserna att vara attraktiva och tillväxtmarknadsaktier köpvärda. Det anser världens största fondförvaltare.

Blackrock, världens största kapitalförvaltare är positiv till aktier och ser statsobligationer som mindre intressant 2017.

Blackrocks favorit investeringar för 2017 bygger på ”reflations-temat”, alltså att inflationen som lyst med sin frånvaro sedan finanskrisen kommer tillbaka.

Den skapar flera intressanta investeringstrender.

Valet av Donald Trump har satt fart på inflationsförväntningar och förstärkt trenden att investera i konjunkturkänsliga cykliska värdeaktier.

Blackrock spår att bolagens vinsttillväxt tar fart och blir den viktigaste faktorn bakom aktieuppgången. De tror att cykliska värdeaktier kommer att fortsätta avkasta bättre än tillväxtaktier.

Bolag i tillväxtmarknadsländer och USA kommer att leda vinsttillväxten.

I USA tror man främst på finansaktier, småbolagsaktier och bolag som uppvisar utdelningstillväxt. Ökad vinsttillväxt kommer även europeiska bolag till godo.

Samtidigt lyfter man upp europeiska aktieinvesteringar till neutral från tidigare undervikt. Favoriter är exportbolag tillsammans med cykliska bolag.

Enligt Blackrock är japanska aktier en Joker för 2017. De får övervikt i spåren på en allt svagare valuta och ökade bolagsvinster.

De anser att marknadsräntorna nått botten. I spåren på högre räntor rekommenderar de undervikt i statsobligationer särskilt i Franska statspapper inför stundande presidentvalet.

Under året tror man att inflationsäkrade obligationer tillsammans med företagsobligationer är det bästa bettet inom segmentet.

För den som vill placera i fonder efter Blackrock investeringstips hänvisas till Placeras fondtopplista.

Vill du ha koll på vad som händer på fondmarknaden. Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer en gång i månaden och är helt gratis. Här lägger du upp din kostnadsfria prenumeration på nyhetsbrevet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -