Så blir villkoren

Emission Diös meddelar villkoren i den företrädesemission om cirka 1,85 miljarder kronor som tidigare aviserats i samband med förvärvet av fastighetsbestånd från Castellum.

Aktieägare i Diös äger företrädesrätt att teckna fyra nya aktier för fem befintliga aktier och teckningskursen har fastställts till 31 kronor per ny aktie.

Aktieägare som väljer att inte delta i företrädesemissionen kommer att få sin ägarandel utspädd med högst cirka 44 procent, men har möjlighet att helt eller delvis kompensera sig för utspädningseffekten genom att sälja sina teckningsrätter.

Företrädesemissionen är fullt garanterad genom teckningsåtaganden från befintliga aktieägare om cirka 36 procent och, för det belopp som aktieägare inte lämnat teckningsåtaganden, genom emissionsgarantier.

Teckning av nya aktier ska ske under tiden från och med den 9 januari 2017 till och med den 23 januari 2017. En eventuell förlängning av teckningsperioden kommer att offentliggöras av Diös genom pressmeddelande senast den 23 januari 2017.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -