På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Studenterna döms för aktiemanipulation

Marknadpåverkan Domen har fallit i det uppmärksammade målet med två "aktiebloggande" studenter som åtalats för otillbörlig marknadspåverkan på bland andra Placeras forum.

Domen har nu fallit i det uppmärksammade målet med två "aktiebloggande" studenter som åtalats för otillbörlig marknadspåverkan. Stockholms Tingsrätt dömer läkarstudenterna till villkorlig dom och dagsböter och kräver tillbaka de 2,5 miljoner kronor som männen tjänat på affärerna.

Det skriver Di.se

Studenterna ska ha använt flera olika profiler när de skrivit på forum som Di:s börssnack, och Placeras forum och systematiskt skrivit positiva inlägg om totalt 14 olika bolag. Affärerna gjordes i bolag som operationsbolaget Ortoma, forskningsbolaget Medirätt och oljereningsbolaget Lucent Oil.

Enligt Di är målet mot studenterna unikt då det är första gången någon åtalats för marknadspåverkan för att ha skrivit i aktieforum på nätet.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -