Tidningen tipsar om köp

Börs AKtiespararen rekommenderar köp i fem bolag, inklusive ett som toppat nyhetsflödet de senaste veckorna.

Tidningen Aktiespararen rekommenderar köp av Hexagon, Electrolux, Alimak, STG och Danske Bank. ABB får i stället rekommendationen avvakta. Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Hexagon går bra och aktien har tyngts av personfrågor, som ordförande Melker Schörlings avhopp och insidermisstankarna mot vd:n Ola Rollén. Aktiespararen ser köpläge och sätter riktkursen på 350 kronor aktien. På uppsidan kan överraskningar som en snabb uppgörelse i insiderärendet eller ett större förvärv med synergieffekter lyfta aktien. Samtidigt finns möjligheten att ägarbolaget Melker Schörling kan ha satt upp bolaget på sin säljlista.

Electrolux har en hygglig kurspotential till en låg risk. Förväntningar om generösa utdelningar gör Electrolux till en köpvärd aktie, menar Aktiespararen som sätter rekommendationen köp.

Alimak har en hög andel eftermarknadsförsäljning, god lönsamhet och bra tillväxtmöjligheter. Aktiespararen sätter därför en köprekommendation med en riktkurs på 130 kronor aktien. Marginalerna väntas sjunka några procentenheter efter förvärvet av FAG, men en stark omsättningsökning ska ge skjuts åt vinsten per aktie, resonerar tidningen.

Aktiespararens rekommendation av ABB är avvakta. Bolaget är inne i en tråkig period med stillastående försäljning och fallande orderingång. I närtid kommer aktiemarknaden vara mest intresserad av hur företagets kostnadsprogram utvecklar sig, vilket tillsammans med aktiekursen kommer att variera från kvartal till kvartal.

STG får en köprekommendation av Aktiespararen och riktkursen sätts till 131 danska kronor. "Vi räknar med en fortsatt hög utdelningsandel framöver och vi tilltalas därtill av optionen kring en ökad finansiell belåning", skriver tidningen.

Danske Bank har fått ordning på affärerna efter ett nordirländskt förvärv som briserade under finanskrisen samt ett dyrt förvärv av Sampos finska och baltiska bankverksamhet. När banken fått upp sin kapitaltäckning kan de höja utdelningen mer än sina nordiska konkurrenter, enligt Aktiespararen som sätter rekommendationen köp.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -