Konflikt bakom petning

Nyheter i korthet Kinneviks italienske vd Lorenzo Grabau sparkades på grund av konflikter med innehavsbolagen och färre tycker att Sverige är på väg åt fel håll. Det är några av dagens nyheter.

KONFLIKTER BAKOM PETNING. Kinneviks italienske vd Lorenzo Grabau sparkades på grund av konflikter med innehavsbolagen, för att han satt en för stor Goldman Sachs-prägel på investmentbolaget samt för den svaga kursutvecklingen. (DI)

RISK FÖR PENGABRIST. Beskedet att Kinnevik sparkar Lorenzo Grabau är betydligt mer dramatiskt än vad bolaget ger sken av. Kinnevik är mer sårbart än på länge - det handlar om brist på pengar. (SVD)

MTG-CHEF NY KINNEVIK-VD? Enligt interna spekulationer lyfts MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann fram som en kandidat till att ta över vd-posten i Kinnevik. (DN)

ÄGARBRÅK I NOTE. Storägarna i Note är på kollisionskurs. Det som startade bråket är huvudägaren Creades köp av 10 procent i konkurrenten Kitron, samtidigt som man har full insyn i Note genom styrelseplatsen. Enligt DI finns det krav på att Creades lämnar Notes styrelse. (DI)

IKEA LYFTE VINSTEN. Möbeljätten Ikea gör ett vinstlyft på 19,6 procent för det senaste räkenskapsåret. För ägarstiftelsen väntar en utdelning på drygt 8 miljarder kronor (DI)

BLICKA ÖVER ATLANTEN. DI har tagit fram en "aristokratportfölj" med tio kända amerikanska aktier. (DI)

FRIHANDEL. Att riva upp frihandelsavtal är ingen väg framåt säger nobelpristagaren Oliver Hart om Donald Trump. Han varnar också för att aviserade satsningar på infrastruktur kan få ett högt pris. (DI)

BYGGER FÖR LÅNGSAMT. Utan sanktioner kommer regeringens försök att få kommuner att bygga vara verkningslöst enligt fastighetsprofessorn Hans Lind. (DI)

OPTIMISM OM SVERIGE. Färre tycker att Sverige är på väg åt fel håll, samtidigt som missnöjet mot hur politiker sköter vissa frågor växer. Det visar en Sifomätning. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -