Alligator Bioscience rusar

Börs Det nyss noterade bioteknikbolaget stiger kraftigt i den tidiga handeln.

Alligator Bioscience rusar upp drygt 19 procent till 38:80 kronor under den tidiga och intensiva handeln på onsdagen i samband med bolagets börsnotering på Stockholmsbörsen.

De första avsluten i aktien gjordes till kursen 40:00 kronor. Priset i introduktionserbjudandet låg på 32:50 kronor. Drygt 3.000 avslut hade gjorts i aktien efter 20 minuters handel.

Bolaget är verksamma inom tidig forskning inom immunterapi för behandling av cancer, vilket för tillfället är ett av de hetaste områdena inom läkemedelssektorn.

Den längst framskridna läkemedelskandidaten hos Alligator Bioscience är ADC-1013 för behandling av cancer. Projektet befinner sig för närvarande i fas 1-studier och är utlicensierat till Janssen Biotech, en del av Johnson & Johnson koncernen.

ADC-1013 tillhör läkemedelsklassen CD40 och är så kallad "first in class", vilket innebär att det är ett område där det ännu så länge inte finns några godkända läkemedel. Till skillnad från läkemedelsklasserna PD-L1 och PD-1 är det färre kända studier inom CD40.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -