SEB klår förväntningarna

Rapport SEB:s rörelseresultat överträffade förväntningarna i det tredje kvartalet men räntenettot var lägre än väntat.

SEB:s rörelseresultat blev 5.229 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Det kan jämföras med förväntade 4.740 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Kvartalets räntenetto var 4.657 miljoner kronor, att jämföra med väntade 4.719 miljoner, och provisionsnettot blev 4.048 miljoner. Där låg snittprognosen på 4.014 miljoner.

SEB-kunders behov av rådgivnings- och riskhanteringstjänster fortsatte att öka under det tredje kvartalet liksom efterfrågan på företags- och hushållslån.

Det skriver bankens vd Annika Falkengren i rapporten för det tredje kvartalet.

Bankens tradingnetto steg oväntat sekventiellt från 1,7 till 1,9 miljarder, väntat var 1,4 miljarder. För årets nio första månader har nettoresultatet av finansiella transaktioner varit 5,0 miljarder (3,9) primärt drivet av kundernas efterfrågan på riskhanteringstjänster under hela året, heter det vidare i rapporten.

Annika Falkengren anger att kärnprimärkapitalrelationen uppgick till 18,6 procent. Hon lägger till att Finansinspektionens tillsyns- och utvärderingsprocess bekräftade att kapitalpåslaget för högre riskvikter på företagsexponeringar och för löptidsgolv på företag är 0,8 procent.

"Med utgångspunkt i vår egen beräkning av kärnprimär-kapitalkravet på 16,1 procent, blir det totala kravet 16,9 procent", fortsätter vd:n.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -