"Tusentals jobb hotade"

Nyheter i korthet en extra löneskatt på anställda i finans- och försäkringsbranschen hotar 16.000 jobb, enligt Bankföreningen och styrelsen i ABB får rekordarvoden. Det är några av dagens nyheter.

HOTADE JOBB. Uppemot 16.000 jobb är hotade om planerna på en extra löneskatt på anställda i finans- och försäkringsbranschen blir verklighet, enligt Bankföreningen och Finansförbundet. (SvD)

SVERIGE-LYFT. Schweiz, Singapore och USA fortsätter att vara världens mest konkurrenskraftiga ekonomier, men Sverige tar ett kliv upp till sjätte plats enligt en WEF-rapport. (SvD)

COLLECTOR GER STAMPEN LÅN? Collector tillsammans med ytterligare en bank är på väg att ge lån till den krisdrabbade mediekoncernen Stampen, som befinner sig i rekonstruktion. (DI)

MINSKADE RÄNTEAVDRAG. Liberalerna är redo att göra upp med regeringen om en nedtrappning av ränteavdragen. I skuggbudgeten föreslås minskade ränteavdrag i utbyte mot lägre inkomstskatt. (DI)

FETA ABB-ARVODEN. Styrelsen i ABB har rekordarvoden, långt högre än Volvo och Ericsson. (SvD)

OCH CEVIAN HAR HEMLIG PLAN. Aktivistfonden Cevian propagerar för en särnotering av ABB:s Power Grid, men slutmålet är att sälja kraftdivisionen del för del. (DI)

VOLVOS BUSSPLAN. Synergier i Volvos servicenätverk, chassiutveckling, och att bussar går i spetsen för elektromobilitet gör att det finns mycket gemensamt mellan Volvos bussar och lastbilar, enligt vd. (DI)

KRAV FÖR STÖD. Det bör vara obligatoriskt för kommuner att kräva motprestation av den som får försörjningsstöd, människor ska förhindras att vara passiva och sysslolösa enligt Liberalerna. (DN)

SNABBARE ÖVERSKOTT. De borgerliga partierna vill gå snabbare fram än regeringen för att nå överskott i statens finanser, enligt gemensamma riktlinjer. (DN)

HÖJD MOMS. Moderaterna vill höja momsen på bland annat restaurangbesök och livsmedel, och använda pengarna till att sänka inkomstskatten. (DN)

SÄNKT PROGNOS. Världshandelsorganisationen WTO sänker tillväxtutsikterna för världshandeln ordentligt, till +1,7 procent i år från tidigare +2,8 procent. (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -