Aktien backar på dåliga nyheter

Börs Det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisks aktie backade under fredagens tidiga handel, efter en nedgradering från JP Morgan.

Det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisks aktie backade 1,7 procent under fredagens tidiga handel, efter att JP Morgan nedgraderat aktien till neutral från tidigare övervikt.

JP Morgan har svårt att motivera en potential i aktien och hänvisar till en tuff prispress på den amerikanska marknaden, rapporterar Bloomberg News.

Nu räknar JP Morgan med sänkta priser på den amerikanska marknaden för basprodukter inom insulin under åren 2017-2021 (Tresiba, Xultophy, Levemir).

Den allt tuffare prissituationen i USA har lett till att JP Morgan sänkt sina vinstestimat för Novo Nordisk med 3-9 procent för åren 2017-2020.

På torsdagskvällen gick också Novo Nordisk ut med att det återkallar sex leveranser av Glucagen Hypokit i USA efter att kunder i England och Portugal rapporterat att nålen till sprutan lossnat.

Tidigare i veckan informerade läkemedelsverket i Sverige om att Novo Nordisk drar in en tillverkningssats av just Glucagon Novo Nordisk, i förfylld spruta (Hypokit).

JP Morgan sänker riktkursen rejält för Novo Nordisk, till 305 danska kronor från tidigare 450 danska kronor. Vid 9.45-tiden på fredagen handlades Novo Nordisk till 297:60 kronor på Köpenhamnsbörsen:

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -