"Farligt låg tillväxt i FPC"

Börs Svenska Dagbladet/Börsplus är fortsatt skeptiska till Fingerprint Cards, men hoppas att den styrelse som ska väljas in nästa vecka kan motbevisa dem - då ser aktien inte lika dyr ut.

Det framgår av en analys publicerad på fredagen, dagen efter biometribolagets kvartalsrapport.

Bruttomarginalen på 49 procent, noteras i analysen, var klart över förväntningarna men "känns mer som en anomali än som en rimlig långsiktig trend" mot bakgrund av Apples 39 procent för närvarande och historiskt maximum på 44 procent.

"Så räkna med marginalpress för Fingerprint", heter det.

Tillväxten var vidare radikalt lägre än väntat. Sekventiellt var ökningen låga 10 procent, vilket enligt Börsplus känns "farligt lågt" givet bolagets helårsprognos om en tillväxt på 140-190 procent.

Takten är dock sannolikt "strukturellt nedåtgående" och motsvarar en kraftig minskning - den sekventiella tillväxten konstateras falla "som en sten" jämfört med sekventiell tillväxt tidigare kvartal, och:

"Om nedgången fortsätter så är det god natt för Fingerprints tillväxtmål."

SvD/Börsplus estimerar trots allt en tillväxt på 150 procent under 2016, och därmed en omsättning på 7,25 miljarder kronor.

Efter rapporten är SvD/Börsplus sammantaget något mer positiva till Fingerprints aktie: nettot av neddragna tillväxtförväntningar och uppdragna marginalförväntningar är blir positivt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -