Forskare lyckades lura Fingerprints sensor

Biometri Ett amerikanskt forskarteam har med hjälp av kopierade fingeravtryck låst upp telefoner som skyddas med fingersensorer.

Fingeravtrycksläsaren på en smartphone kan överlistas med hjälp av ny teknik som använder sig av ledande bläck.

Forskare vid Michigan State University har publicerat en rapport om en ny teknik som används för att ta sig in i produkter med fingeravtrycksläsare. Ett högkvalitativt foto av fingeravtrycket behövs till att börja med, ett foto som sedan scannas och spegelvänds. Därefter skrivs bilder med ledande bläck ut till en lämplig storlek.

Metoden har av forskarna testats på telefonerna Samsung Galaxy S6 och Huawei Honor 7, som har fingeravtryckssensorer från Synaptics respektive Fingerprint Cards. Flera olika fingrar testades och i samtliga fall lyckades de två telefonerna hackas. Forskarna noterar dock att Huawei-telefonen var aningen svårare att ta sig in i, så tillvida att det kunde krävas fler försök.

I rapporten lyfter skribenterna fram behovet av bättre teknik för "anti-spoofing" i de fall där fingeravtryck används för att låsa upp enheter eller göra betalningar.

Fingerprint Cards lanserade i mitten av februari en ny lösning kallad FPC Live Touch, som syftar till att öka säkerheten i fingeravtrycksläsare genom att avslöja så kallade "fake fingers".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -