Tidningens två köpråd

Börs I det senaste numret av Affärsvärlden ger tidningen köpråd till ett svenskt och ett dansk bolag där svackor öppnat upp fina lägen.

Den kraftiga kursnedgången i Autoliv har skapat ett köpläge menar Affärsvärlden, som sätter riktkursen 1.050 kronor på ett års sikt.

Tidningen skriver att Autoliv är ett kvalitetsbolag med en stark marknadsposition, bevisad intjäningshistorik och goda tillväxtutsikter.

Efter årets stora kursfall handlas aktien till p/e 14 och ev/ebit 10 på prognoserna för 2016. Det är relativt attraktivt givet de ljusa utsikterna för vinsttillväxt som faktiskt står för dörren. Lägg därtill fortsatta återköp samt kvartalsvisa utdelningar avslutar Affärsvärlden.

Det andra och sista köprådet delas ut till Novo Nordisk som är nordens tyngsta läkemedelsbolag. Bolaget har sänkt sin vinstprognos när konkurrensen hårdnat inom diabetesvården. Svackan har skapat ett köpläge och Affärsvärlden sätter en riktkurs på 392 danska kronor.

De kortsiktiga motgångarna och en allmän oro för hårdare regler inom det amerikanska sjukvårdssystemet skymmer de fortsatt ljusa framtidsutsikterna för prestigebolaget avslutar Affärsvärlden.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -