Telefontillverkare väljer Precise och Fingerprint

Börs Precise Biometrics fingeravtrycksläsare Precise Biomatch Mobile har i samarbete med Fingerprint Cards integrerats i kinesiska Yulongs första smartphone. Båda bolagens aktier stiger på nyheten.

I Precises rapport för det första kvartalet framgick att Precise Biomatch Mobile skulle finnas med i två nya mobiltelefoner, varav en alltså är Yulongs nya Android-smartphone Coolpad Tiptop Pro.

"Värdet på licensintäkter är baserat på antalet sensorer som Fingerprint Cards levererar till mobiltelefonleverantören och kan inte prognostiseras vid denna tidpunkt", skriver Precise.

Tidigare på onsdagen blev det känt att också Fingerprint Cards sensor FPC1025 finns med i Coolpad Tiptop Pro. Ordervärdet från telefonlanseringen är inkluderad i FPC:s senaste försäljningsprognos för 2015.

"Yulong är en ledande smartphonetillverkare i Kina och vi är stolta över att Yulong valde FPC1025 till sin första smartphone med en touch sensor", säger Fingerprints tillförordnade vd Jörgen Lantto i pressmeddelandet.

Precise Biometrics aktie var strax efter klockan 13.30 upp 16,5 procent medan Fingerprint Cards hade sitigit 4,5 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -