Tuffa månader för Fenix

Kvartalsrapport Friluftsföretaget Fenix Outdoor redovisar försämrat resultat och lönsamhet i första kvartalet, som traditionellt är tufft i detaljhandeln.

Fenix Outdoor redovisar ett resultat efter skatt på 3,3 miljoner euro för det första kvartalet 2015 (7,2). Resultatet per aktie uppgick till 0:25 euro (0:54).

Nettoomsättningen uppgick till 105 miljoner euro (60,2).

Rörelseresultatet blev 3,5 miljoner euro (10), och resultatet före skatt uppgick till 6,0 miljoner euro (9,9).

Fenix Outdoors rörelseresultat minskade till 3,5 miljoner euro (10,0) i det första kvartalet. I delårsrapporten skriver bolaget att den stora resultatförändringen kan förklaras av att Globetrotter konsoliderats från 1 januari.

Resultatet präglas av att koncernen nu är mera exponerad i Retailsegmentet och att kvartal ett, av tradition, är en tuff period med större eller mindre reor av vintervaror inom detta segment.

"Kvartal ett är av tradition en svag period för Retail. Inom Globetrotter har väsentliga reor, för att vidmakthålla ett konkurrenskraftigt sortiment, genomförts. Globetrotter uppvisar en lägre nätförsäljning än förväntat", skriver Fenix.

Årets resultat har även fått en extra negativ påverkan genom att Globetrotter, med ny huvudägare i form av Fenix Outdoor, genomfört vissa åtgärder av engångskaraktär för att vidmakthålla ett konkurrenskraftigt sortiment i butiker och inom näthandel.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -