Han garanterar feta utdelningar

Telia Telia Soneras vd Johan Dennelind presenterar på tisdagen nya mål gällande utdelning, besparingar och tillväxtsatsningar.

Telia Sonera kommer under kapitalmarknadsdagen på tisdagen presentera nya mål vad gäller utdelning, besparingar och tillväxtsatsningar.

Det framgår av ett pressmeddelande som publiceras inför kapitalmarknadsdagen som startar kl 9.30.

Utdelningspolicyn ersätts med ett mål om en årlig utdelning om minst 3 kronor per aktie för räkenskapsåren 2014 och 2015. Telia Sonera kommer att fortsätta sträva efter en solid långsiktig kreditvärdering (A- till BBB+).

Capex-nivån i Telia Soneras kärnverksamhet förväntas ligga runt cirka 15 procent av tjänsteintäkterna framöver. I tillägg till det kommer bolaget att investera totalt upp till 6-7 miljarder kronor i ackumulerad capex från 2015 till 2016 i två huvudområden:

För att öka konkurrenskraften och minska kostnaderna, kommer 2 miljarder kronor i ackumulerad capex att satsas på verksamhetstransformation under 2015-2016 för att nå nettosparande med en årlig effekt på 2 miljarder kronor under 2017.

Ackumulerad capex på upp till 4-5 miljarder kronor kommer att läggas på ytterligare satsningar för tillväxt 2015-2016, främst påskyndad fiberutbyggnad i Sverige, nya B2B-erbjudanden, samt uppgradering av datanät i Eurasien. I Sverige är målet att öka antalet hushåll som nås av TeliaSoneras fibertjänster från 1,1 till 1,9 miljoner mellan 2014 och 2018.

"I dag lämnar Telia Sonera beskedet att vi kommer att investera för att växa i vår kärnverksamhet i Norden och Baltikum, att ta Eurasien till nästa nivå med hjälp av ökad efterfrågan på mobilt internet, och i områden som kompletterar och stärker vår kärnverksamhet. Dessutom kommer vi att investera för att spara, öka enkelheten och därmed öka vår konkurrenskraft totalt sett. Dessa åtgärder syftar till att försvara eller öka våra marknadsandelar och nå hållbara kostnadsbesparingar, utan att kompromissa vad gäller utdelning till aktieägarna", säger Johan Dennelind, vd för Telia Sonera.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -