På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Ryssland hotar stänga luftrum

Krisen i Ukraina Rysslands premiärminister, Dmitrij Medvedev, uppger att landet kan stänga sitt luftrum för flygplan från väst.

Utspelet är ett förebyggande svar på de nya sanktioner som europeiska planerar mot Ryssland, som en följd av landets aggression i Ukraina.

"Jag hoppades att våra partners skulle vara smartare", sa Medvedev till affärstidningen Vedomosti i en intervju som publicerades på måndagen. Det rapporterar Moscow Times. 

"Om det kommer sanktioner riktade mot energisektorn eller ytterligare restriktioner mot Rysslands finansiella sektor så kommer vi att ge asymmetriska svar."

På tisdag väntas nya europeiska sanktioner träda ikraft som begränsar Rysslands tre största oljeföretag, Gazprom Neft, Transneft and Rosneft, access till den europeiska kapitalmarknaden, uppgav Wall Street Journal på söndagen.

Här kan du läsa fler artiklar om krisen i Ukraina

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -