Nyheter på Placeras forum

Krönika Du som skriver inlägg på Placeras forum har anledning att höra upp. Vi presenterar några nyheter som syftar till att göra forumet bättre.

Från och med i morgon, onsdag, kommer du att kunna redigera dina inlägg. Från publicering av inlägget har du tio minuter på dig att göra ändringar. Syftet är inte att helt kunna skriva om ett inlägg utan att rätta fel som du upptäcker efter publiceringen. 

Länken " Redigera inlägg" är synlig under ditt inlägg i tio minuter efter publicering.

Fortfarande är det du som forumskribent som ansvarar för dina texter. Därför kommer det inte heller i framtiden vara möjligt att helt ta bort inlägg du skrivit.

Dessutom gör vi det möjligt att formattera texten. Det är i sammanhanget vanliga kommandon för att fetmarkera text, skriva kursivt eller stryka under. Den text du vill formattera ska då omges av följande kommandon:

[b]Fetad text[/b]
[i]Kursiv text[/i]
[u]Understruken text[/u]

Från och med i morgon syns forumskribentens  kodade IP-adress även om för den som inte är inloggad på forumet. Vi har flyttat koden så att den står ovanför det aktuella inlägget.

En sak som irriterat många är att en del läsare slentrianmässigt gjort "tummen ned" åt många inlägg och bidragit till att inlägg inte fått den uppmärksamhet de förtjänat. Vi har därför tagit bort "tumme ned"-funktionen.

Fortfarande kan du som användare ge "tumme upp" för inlägg eller frågeställningar som du tycker är bra.

I vissa fall har det tagit väldigt lång tid att lägga upp nya företagsforum efter att exempelvis  ett nytt  bolag kommit till börsen.  Vi har nu avsevärt kortat ned den tid som krävs från att ett nytt värdepapper börjat handlas tills att ett forum kan användas.

Slutligen inför vi en ranking av forumanvändarna baserad på alla läsares betygsättning. Stjärnorna är placerade ovanför användarens signatur. Högsta ranking är tre stjärnor.

Din ranking baseras på ditt historiska nettoantal av tummar som du har samlat på dig via dina inlägg. Denna siffra divideras sedan med antalet skrivna inlägg. Det krävs minst 100 inlägg för att en ranking ska bli aktuell, så det är en funktion som belönar återkommande och goda skribenter.

För att få en stjärna krävs ett värde på 0,2, för att få två stjärnor krävs ett värde på 0,6 och för att få tre stjärnor krävs ett värde på 1. Om du inte har skrivit minst 100 inlägg eller inte fått tillräckligt betyg av de andra forumanvändarna så syns inte några stärnor alls ovanför din signatur.

Det är i nuläget bara omkring 100 forumanvändare som har kvalificerat sig till tre stjärnor.

Med de här förändringarna vill vi förbättra dina möjligheter att uttrycka dig och samtidigt stimulera till en kvalitativ diskussion kring olika aktier och finansmarknadsfrågor på Placeras forum.  

Tomas Linnala
Chefredaktör Placera

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -